Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια για τον εξωδικαστικό των «μικρών»

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια για τον εξωδικαστικό των «μικρών»

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του γγ Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τους εκπροσώπους των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αυτοματοποιημένη διαδικασία αναφορικά με την ένταξη επιχειρηματιών, που έχουν όφειλες από 20.000 έως 50.000 ευρώ και επανεπιβεβαιώθηκε η καταρχήν συμφωνία για τα κριτήρια υπαγωγής. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνάντηση του Δ.Παπαδημητρίου με το κουαρτέτο.

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης με τους εκπροσώπους των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών αναφορικά με το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού των οφειλών των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αυτοματοποιημένης διαδικασίας αναφορικά με την ένταξη επιχειρηματιών στον εξωδικαστικό που έχουν όφειλες από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Κυβερνητικοί παράγοντες μετά τη συνάντηση σημείωναν ότι η πρώτη συνάντηση ήταν ενημερωτική και πως οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν παραπέμποντας το θέμα αύριο (Τρίτη), οπότε και θα συναντηθούν οι επικεφαλείς των θεσμών με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου στις 11:30 το πρωί.

Πάντως από την κατ΄ αρχάς συμφωνία επί των θέσεων που έχει παρουσιάσει το προηγούμενο διάστημα η ελληνική πλευρά δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες αναφορικά με τα κριτήρια που προτείνονται.

Συγκεκριμένα τα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να συγκεντρώνει ένας οφειλέτης με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ για να κριθεί βιώσιμος και να υπαχθεί στην αυτοματοποιημένη διαδικασία είναι: να έχει θετικά EBITDA την τελευταία χρήση πριν από την αίτηση υπαγωγής ή θετικά EBITDA τα δύο προηγούμενα έτη κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών πριν την υπαγωγή για ένταξη.

Δήμητρα Σκούφου

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024