Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα κατά της αξιολόγησης
Συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα διοργανώνει τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα διοργανώνει τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο τονίζει πως η απάντηση των εργαζομένων στο Δημόσιο στην αντισυνταγματική – όπως τη χαρακτηρίζουν τροπολογία – είναι αποστομωτική, αφού η απεργία – αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζεται με ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 75%.
«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική νίκη του συνδικαλιστικού μας κινήματος, γιατί ακυρώσαμε στην πράξη ένα μνημονιακό προαπαιτούμενο μετά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών. Αυτό για το οποίο επείγεται η κυβέρνηση, πέραν των μακροπρόθεσμων στοχεύσεων για συρρίκνωση του Δημοσίου και τη δημιουργία ενός επιτελικού κράτους, είναι να εμφανίσει στους «θεσμούς» ότι υλοποίησε την «αξιολόγηση» του προσωπικού στο Δημόσιο, ενόψει της δικιάς της αξιολόγησης απ’ αυτούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
«Ο πανικός της μπροστά στην αποφασιστική στάση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος την οδήγησε σε ανοιχτές απειλές και πρακτικές τρομοκράτησης», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εύη Σαλτού
in.gr
- Προσωρινά κρατούμενος ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 20χρονο το βράδυ της δολοφονίας του στη Καλαμαριά
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Όγδοος ο Μέρλος στον τελικό του ύψους
- Βρετανία: Σε έξαρση η μηνιγγίτιδα με 34 κρούσματα – Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν
- Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Για «μυστήριο» μιλάει το Axios – CIA και Μοσάντ αναζητούν τα ίχνη του νέου ηγέτη του Ιράν
- Gen Z: Ξεκάθαρο πλέον το μήνυμα στους εργοδότες – Πού πρέπει να επενδύσουν για να κερδίσουν
