Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα κατά της αξιολόγησης
Συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα διοργανώνει τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα διοργανώνει τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο τονίζει πως η απάντηση των εργαζομένων στο Δημόσιο στην αντισυνταγματική – όπως τη χαρακτηρίζουν τροπολογία – είναι αποστομωτική, αφού η απεργία – αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζεται με ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 75%.
«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική νίκη του συνδικαλιστικού μας κινήματος, γιατί ακυρώσαμε στην πράξη ένα μνημονιακό προαπαιτούμενο μετά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών. Αυτό για το οποίο επείγεται η κυβέρνηση, πέραν των μακροπρόθεσμων στοχεύσεων για συρρίκνωση του Δημοσίου και τη δημιουργία ενός επιτελικού κράτους, είναι να εμφανίσει στους «θεσμούς» ότι υλοποίησε την «αξιολόγηση» του προσωπικού στο Δημόσιο, ενόψει της δικιάς της αξιολόγησης απ’ αυτούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
«Ο πανικός της μπροστά στην αποφασιστική στάση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος την οδήγησε σε ανοιχτές απειλές και πρακτικές τρομοκράτησης», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εύη Σαλτού
in.gr
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
