Τέλος στα σενάρια για οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών
Στα…χαρτιά για άλλη μια φορά μένει η «υπόσχεση» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Στα…χαρτιά για άλλη μια φορά μένει η «υπόσχεση» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου μιλώντας στην ΕΡΤ για τις αντικειμενικές αξίες ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «πολυσύνθετο θέμα» ενώ όπως ενημέρωσε υπάρχει ειδική ομάδα εργασίας που εξετάζει τις αλλαγές που θα γίνουν.
«Πρέπει να δούμε που είναι οι εμπορικές αξίες σε κάθε περιοχή και να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές» και όπως δήλωσε η κ. Παπανάτσιου «οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες αλλά κατά περιοχή καθώς σε κάποιες περιοχές μπορεί να είναι πάνω από 40% ή και κάτω».
Από την άλλη πλευρά, όμως, ειδικοί της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι σε αυτή τη φάση με την έλλειψη ρευστότητας και τις λιγοστές πράξεις στην αγορά ακινήτων, το πιο συνετό είναι να γίνει μια οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά περίπου 20%.
Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης είναι η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η συγκεκριμένη μνημονιακή υποχρέωση θα είχε εκπληρωθεί από τις αρχές του 2017, αλλά το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει και έχει λάβει από τους δανειστές παρατάσεις, καθώς η διαρκής κρίση στην αγορά ακινήτων καθιστά το εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, συνεργάζονται τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδας και τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους όσο και με άλλους φορείς της αγοράς προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς ακινήτων, όπως αυτά αποτυπώνονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου και καταγράφονται τα στοιχεία από τις αγοραπωλησίες.
in.gr
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442