Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Welt: Η Αθήνα «μαγειρεύει» τα στοιχεία για τους πρόσφυγες

Welt: Η Αθήνα «μαγειρεύει» τα στοιχεία για τους πρόσφυγες

Για «μαγείρεμα» των στοιχείων που αφορούν τη ροή των προσφύγων κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Για «μαγείρεμα» των στοιχείων που αφορούν τη ροή των προσφύγων κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε άρθρο της υποστηρίζει ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας δεν φυλάσσονται τόσο καλά με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ροές προσφύγων προς την κεντρική Ευρώπη, διά της λεγόμενης βαλκανικής οδού.

Η έρευνα της γερμανικής εφημερίδας ξεκίνησε από το γεγονός ότι κάθε μήνα φτάνουν στη Γερμανία περίπου 15.000 πρόσφυγες, κυρίως διά της βαλκανικής οδού.

Επικαλούμενη γερμανικές πηγές ασφαλείας και ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δίνει εσφαλμένα στοιχεία προκειμένου να κρύψει την αληθινή έκταση του προβλήματος.

«Η Αθήνα μιλά για 62.000 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 40.000 πρόσφυγες» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ επιβεβαίωσε αυτή την εκτίμηση, δηλώνοντας ότι στην Ελλάδα υποστηρίζονται περίπου 44.000 πρόσφυγες. Βάσει των στοιχείων αυτών, ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται στα hotspot των νησιών είναι πολύ μικρότερος από τους 13.600 για τους οποίους μιλά επίσημα η κυβέρνηση. «Υπολογίζουμε ότι είναι το πολύ 10.000» λέει ευρωπαίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Welt.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει διαθέτει έγγραφα γερμανικών αρχών ασφαλείας στα οποία αναφέρεται ότι «στην Ελλάδα η πίεση για μετανάστευση στη Γερμανία παραμένει αμείωτη».

in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024