Στο αρχείο η έρευνα σε βάρος του Φεράν, στενού συνεργάτη του Μακρόν
Οι εισαγγελικές αρχές της Βρέστης ανακοίνωσαν ότι θέτουν στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του Ρισάρ Φεράν, πρώην υπουργού και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Οι εισαγγελικές αρχές της Βρέστης ανακοίνωσαν ότι θέτουν στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του Ρισάρ Φεράν, πρώην υπουργού και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Φεράν ήταν ο ένας από τους τέσσερις υπουργούς που παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους αφού ανέλαβε την προεδρία ο Μακρόν, με αφορμή δικαστικές έρευνες σε βάρος τους. Στο μεταξύ όμως εξελέγη βουλευτής και ανέλαβε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος LREM.
Ο εισαγγελέας της Βρέστης ανακοίνωσε ότι η έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τη διαχείριση, εκ μέρους του Φεράν, του μη κερδοσκοπικού, ασφαλιστικού οργανισμού Mutuelles de Bretagne, έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποια απάτη ή κατάχρηση εμπιστοσύνης. Όσον αφορά το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων, εάν υπήρξε κάποια παράβαση, έχει ήδη παραγραφεί.
Η υπόθεση αναγόταν στο 2011. Την εποχή εκείνη ο ασφαλιστικός οργανισμός του οποίου ήταν γενικός διευθυντής ο Φεράν, αποφάσισε να νοικιάσει έναν χώρο στη Βρέστη για να λειτουργήσει εκεί ένα κέντρο περίθαλψης. Μεταξύ των τριών προσφορών που κατατέθηκαν προτιμήθηκε εκείνη της κατασκευαστικής εταιρείας που ανήκε στη σύντροφο του πολιτικού, τη Σαντρίν Ντουσάν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro ο Φεράν χαιρέτισε την απόφαση των εισαγγελικών αρχών, επανέλαβε ότι είναι αθώος και τόνισε ότι «πλέον αισθάνεται πιο ελεύθερος να μιλήσει και πάλι για το μέλλον της χώρας».
ΑΠΕ,in.gr
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Η στιγμή που τα 7,6 Ρίχτερ χτυπούν τη χώρα (βίντεο)
- Η Google βγάζει τα πρώτα γυαλιά με τεχνητή νοημοσύνη του Gemini – Τι θα μπορούν να κάνουν
- Απτόητη η μητέρα του Diddy – Κάνει λόγο για «ψέματα και ανακρίβειες» στη νέα σειρά του 50 Cent
- Ολυμπιακός: Με εντολή και δαπάνη Βαγγέλη Μαρινάκη εκσυγχρονίζεται το «Γ. Καραϊσκάκης» (pics)
- Capital Link – ExxonMobil: Γεώτρηση το 2027 στο block 2 του Ιονίου Πελάγους
- Super League: Αυτή είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου (pic)


