Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις υποθέσεις του Μιχ. Ζαφειρόπουλου αναζητούνται τα κίνητρα της δολοφονίας

Στις υποθέσεις του Μιχ. Ζαφειρόπουλου αναζητούνται τα κίνητρα της δολοφονίας

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα βρεθούν παλαιότερες υποθέσεις που είχε αναλάβει ο ποινικολόγος, προκειμένου να εξακριβωθούν τα κίνητρα των δραστών, ενώ εξετάζεται υλικό από κάμερες στην περιοχή για την ταυτοποίησή τους.

Να εξακριβώσουν τα κίνητρα των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.

Για να το πετύχουν αυτό, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, περνούν από «κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, ενώ εξετάζουν λεπτομερώς το κινητό τηλέφωνο, το υπολογιστή και το αρχείο του θύματος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η δολοφονία του συνδέεται με κάποια από τις υποθέσεις που είχε αναλάβει.

Άλλωστε, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες εμφανίστηκαν στο δικηγορικό γραφείο ως πελάτες που ήθελαν να συζητήσουν για μια υπόθεση που είχε ήδη αναλάβει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Όπως αναφέρει το «Έθνος», το θύμα είχε επικοινωνία με τη σύζυγό του το απόγευμα της Πέμπτης, όπου της ανέφερε πως θα αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι το βράδυ, γιατί του «ζήτησαν ραντεβού δύο νέοι πελάτες».

Παράλληλα, παίρνουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του 52χρονου δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές του υποθέσεις και ότι άλλο τον αφορούσε και ενδεχομένως να βοηθήσει στην έρευνα.



Αναζητούν υλικό από κάμερες

Αυτό που σημειώνουν οι αστυνομικοί είναι πως οι δράστες δεν φοβήθηκαν να αφήσουν «υλικό» πίσω τους, που ενδεχομένως να βοηθήσει τις αρχές στον εντοπισμό τους, καθώς βρέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, ενώ κάθισαν και αρκετό διάστημα μέσα στο χώρο.

Το γεγονός αυτό δίνει την αισιοδοξία στους αξιωματικούς της Ασφάλειας πως θα εντοπίσουν ίχνη τους, μέσω αποτυπωμάτων ή DNA από τους χώρους που βρέθηκαν.

Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες σε σπίτια και καταστήματα της γύρω περιοχής, καθώς εντός του γραφείου δεν υπήρχε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.



Μία η σφαίρα, κανένας κάλυκας

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο θώρακα, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το θύμα, με περισσότερες λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές σήμερα, όταν και θα γίνει η νεκροτομή.

Ωστόσο, στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κανένας κάλυκας, με την ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνει πως είτε χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, είτε οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Καθοριστική η κατάθεση του συνεργάτη

Σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών εντός του χώρου του γραφείου αναμένεται να δώσει ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, λόγω του σοκ που έχει υποστεί και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θα του δώσουν λίγο χρόνο ώστε να συνέλθει.

Ο 32χρονος ήταν μαζί με τον δικηγόρο και τους δράστες στην αίθουσα των συναντήσεων, όταν αυτοί του ζήτησαν να τους αφήσει μόνους και έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον πυροβόλησαν και έφυγαν.

Κλόκας Νίκος

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024