Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ολομέλεια της Βουλής η κόντρα για την ταυτότητα φύλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής η κόντρα για την ταυτότητα φύλου

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου συνιστά την πρώτη πραγματική δοκιμασία για το συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ (Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Κατσίκης) και τουλάχιστον μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Γεωργία Γεννιά) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διάταξη για αλλαγή φύλου με υπεύθυνη δήλωση από τα 15 έτη, απειλώντας έτσι την πλειοψηφία. Η κοινοβουλευτική […]

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου συνιστά την πρώτη πραγματική δοκιμασία για το συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ (Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Κατσίκης) και τουλάχιστον μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Γεωργία Γεννιά) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διάταξη για αλλαγή φύλου με υπεύθυνη δήλωση από τα 15 έτη, απειλώντας έτσι την πλειοψηφία.

Η κοινοβουλευτική μάχη για την αλλαγή φύλου θα ξεκινήσει σήμερα στη 13.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί αύριο με το μεσημέρι, πιθανότητα με ονομαστική ψηφοφορία.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως υπάρχουν και άλλοι «σιωπηλοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη διάταξη, ενώ ενστάσεις υπάρχουν, εκτός από τους συνήθεις δύο… υπόπτους των ΑΝΕΛ, από την ΣΥΡΙΖΑία Νίνα Κασιμάτη για τη διάταξη που αφορά στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και η οποία δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο ίδιο νομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή, το Μαξίμου έχει να διαχειριστεί και το μέτωπο που άνοιξε με την Εκκλησία, καθώς τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και η Κοινότητα του Αγίου Όρους εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στις διατάξεις για την αλλαγή φύλου. Μάλιστα, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην προηγούμενη μείζονα κρίση των σχέσεων κυβέρνησης-Εκκλησίας για τα θρησκευτικά στα σχολεία, οι πολιτικοί συσχετισμοί φέρνουν τους ΑΝΕΛ στο πλευρό του Μαξίμου και απέναντι στην ιεραρχία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024