
Ερντογάν: Η Τουρκία θα κλείσει τα σύνορα και τον εναέριο χώρο με το Βόρειο Ιράκ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Άγκυρα θα κλείσει σύντομα τα σύνορά της με το βόρειο Ιράκ και θα αποκλείσει τον εναέριο χώρο της στο πλαίσιο των αντίμετρων που θα λάβει μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Άγκυρα θα κλείσει σύντομα τα σύνορά της με το βόρειο Ιράκ και θα αποκλείσει τον εναέριο χώρο της στο πλαίσιο των αντίμετρων που θα λάβει μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
«Οι πτήσεις στο βόρειο Ιράκ έχουν ήδη ανασταλεί, ο εναέριος χώρος και τα σύνορα θα κλείσουν επίσης σύντομα» είπε ο τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επεσήμανε ότι η απόφαση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος καταδεικνύει την «πλήρη αχαριστία» της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, η οποία είχε αναπτύξει στενούς εμπορικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Τουρκία.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν να διδαχθεί από τα λάθη της και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων προκειμένου να επανορθώσει όσο το δυνατόν συντομότερα» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακροδεξιοί υπουργοί στον Νετανιάχου: «Χτύπα το χέρι στο τραπέζι του Τραμπ, επέστρεψε στον πόλεμο στον Λίβανο»
- Αυτόνομο λεωφορείο στη Σουηδία έκανε ντεμπούτο με τρακάρισμα
- Αποστολάκη: Ζητά παρέμβαση του Αρείου Πάγου για επίσπευση καθαρογραφής της απόφασης για τους δανειολήπτες
- Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έφυγε 8 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος
- Το story του Βεζένκοφ με το τραπεζάκι και τo τρόπαιο της Euroleague (pic)

