
Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Λάρισας
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου για την Θεσσαλία εμφανίζονται οι αγρότες της περιοχής.
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Λάρισας, ενόψει του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου για την Θεσσαλία, που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία οι όποιες ανακοινώσεις γίνουν αφορούν «μια ανάπτυξη προς όφελος της κερδοφορίας των βιομηχανιών, των μεγαλεμπόρων και των τραπεζών». «Δεν αφορά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βλέπουν τον μόχθο τους να μην έχει αντίκρισμα και το εισόδημα τους να μειώνεται σταθερά και δραματικά κάθε χρόνο. Δεν αφορά τους εργαζόμενους με τους μειωμένους μισθούς και τις ευέλικτες μορφές εργασίας και εκμετάλλευσης, τους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν καθημερινά τα μαγαζιά τους, τους συνταξιούχους των συντάξεων πείνας για αυτό όλοι μαζί θα δώσουμε την αγωνιστική απάντηση μας».
Στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας γίνεται, επίσης, λόγος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στις καλλιέργειες τους, όπως είναι η καπνοκαλλιέργεια και η τευτλοκαλλιέργεια, τα ζητήματα που αφορούν τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής.
in.gr
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση
- Haaretz: Για να κηρύξει νίκη ο Νετανιάχου, πρέπει να διαπραγματευτεί με ειλικρίνεια με τον Λίβανο
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χιρόνα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε αιχμάλωτο το 9χρονο παιδί του επί έναν χρόνο – Βρέθηκε γυμνό και υποσιτισμένο


