Έβαλντ Νοβότνι: Σαφή σημάδια ανάκαμψης από την Ελλάδα
Ευχάριστα μηνύματα ανάκαμψης από την Ελλάδα διαπιστώνει το μέλος ΔΣ της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι. «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι από την Ελλάδα υπάρχουν σαφή σημάδια ανάκαμψης, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον δημοσιονομικό τομέα» τόνισε και πρόσθεσε: «ελπίζουμε ότι αυτή η θετική εξέλιξη θα συνεχιστεί».
Ευχάριστα μηνύματα ανάκαμψης από την Ελλάδα διαπιστώνει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Έβαλντ Νοβότνι, σε αποκλειστικές δηλώσεις του την Πέμπτη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη Βιέννη.
«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι από την Ελλάδα υπάρχουν σαφή σημάδια ανάκαμψης, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον δημοσιονομικό τομέα» τόνισε ο κ. Νοβότνι και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η θετική εξέλιξη θα συνεχιστεί».
Σε προηγούμενες, πρόσφατες, δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο κ. Νοβότνι είχε πλέξει το εγκώμιο της Ελλάδας, επισημαίνοντας: «Η Ελλάδα έχει όχι μόνον μεγαλειώδες παρελθόν, η Ελλάδα έχει, σίγουρα, επίσης ένα μέλλον, είναι μία χώρα με μία πληθώρα από ευφυείς, εργατικούς ανθρώπους, έχει θαυμάσιες τουριστικές δυνατότητες, έχει, επίσης δυνατότητες, στον οικονομικό τομέα».
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 22η αγωνιστική (pic)
- Συμφωνία Καναδά – Κίνας στους δασμούς – συνεργασία στις επενδύσεις
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 80-61: Επιβλητική η «βασίλισσα» στον ισπανικό «εμφύλιο»
- Η νέα εποχή στις αγορές: Ρευστότητα Made in China
- Η Επιτροπή των Νόμπελ απαντά στη Ματσάδο: Το Βραβείο και ο βραβευθείς δεν χωρίζονται
