Ο ήρωας του Λας Βέγκας
Ο 30χρονος έτρεχε ανάμεσα στις σφαίρες, κουβαλώντας ανθρώπους σε ασφαλή σημεία μακριά από το πεδίο πυρός.
Για όλους τους Στίβεν Πάντοκ του κόσμου, ανθρώπους με σκοπό της ζωής τους να αφαιρέσουν ζωές, υπάρχουν και αυτοί σαν τον Τζόναθαν Σμιθ που θέλουν να σώζουν.
Ενώ οι σφαίρες έπεφταν βροχή γύρω του κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Λας Βέγκας, ο Τζόναθαν δεν έμεινε κρυμμένος. Ο 30χρονος έτρεχε ανάμεσα στις σφαίρες, κουβαλώντας ανθρώπους σε ασφαλή σημεία μακριά από το πεδίο πυρός.
Όταν είδες δυο νεαρές γυναίκες, οι οποίες δεν ήταν καλά προφυλαγμένες, έσπευσε στο πλευρό τους και εκεί δέχθηκε μια σφαίρα στο λαιμό. «Δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα. Μόνο μια ζεστή αίσθηση στο δεξί μου χέρι» ανέφερε στην Washington Post από το νοσοκομείο Sunrise όπου νοσηλεύεται.
Ήταν τυχερός που επέζησε, με «ενθύμια» βέβαια μια ραγισμένη κλείδα, ένα ραγισμένο πλευρό και έναν μωλωπισμένο πνεύμονα. Η σφαίρα όμως παραμένει μέσα του, καθώς οι γιατροί φοβήθηκαν για τυχόν επιπλοκές σε περίπτωση αφαίρεσης της. «Μπορεί να πρέπει να ζήσω με τη σφαίρα για το υπόλοιπο της ζωής μου».
Μετά που οι πράξεις του έκαναν το γύρο του Διαδικτύου, ο Σμιθ δήλωσε πως «δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα. Θα ήθελα κάποιος να έκανε το ίδιο για εμένα. Σε κανέναν δεν αξίζει να πεθάνει απλά επειδή πήγε σε μια συναυλία».
Επιμέλεια: Μάκης Ευθυμίου
- ΠΑΣΟΚ: Βαθιά αντιλαϊκή απόφαση οι αυξήσεις του κόστους νερού στους Δήμους της Αττικής
- Λακαφώσης για δυστύχημα στα Τέμπη: Τα καθίσματα λειτούργησαν ως προσάναμμα, ήταν σκέτο πανί
- Eurovision 2026: «Έσπασε» τα κοντέρ του Youtube ο Akylas με το Ferto – Πρώτη η Ελλάδα στην πλατφόρμα
- Ιράν: Οι αρχές της χώρας επιτρέπουν πλέον επισήμως στις γυναίκες να οδηγούν δίκυκλα
- Ανοιχτή εκδήλωση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Πειραιά
- Το Grok εξακολουθεί να παράγει σεξουαλικές εικόνες – Ακόμη και όταν γνωρίζει ότι τα υποκείμενα δεν συναινούν
