Με τους περισσότερους κατασκευαστές να τοποθετούν το «ξέσπασμα» των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στα μέσα της επόμενης δεκαετίας, αντιλαμβάνεται κανείς πως το συγκεκριμένο… είδος αυτοκινήτων πολύ σύντομα θα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Έτσι, λοιπόν, η είδηση πως η Nissan εργάζεται ήδη πάνω στην εξέλιξη ενός ισχυρότερου Leaf αφήνει ελπίδες πως το μέλλον της αυτοκίνησης δεν θα είναι τόσο… ανιαρό όσοι πολλοί προέβλεψαν.

Το πρωτότυπο για την ώρα Nissan Leaf NISMO πρόκειται να αποκαλυφθεί επισήμως στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Πέρα από τις λίγο-πολύ αναμενόμενες παρεμβάσεις στον σχεδιασμό του αμαξώματος, και τις αντίστοιχου ύφους αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί ο θάλαμος επιβατών, άγνωστες παραμένουν ακόμα και σήμερα οι τεχνικές προδιαγραφές της εν λόγω έκδοσης.

Σε περίπτωση πάντως που η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αυξηθεί με σκοπό να υποστηρίξει τον δυναμικό προσανατολισμό της συγκεκριμένεις σειράς μοντέλων, είναι πολύ πιθανό να… ενισχυθούν και οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου με σκοπό να διατηρηθεί στα επίπεδα του συμβατικού Leaf η αυτονομία.

auto.in.gr