Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το βλέμμα στην Τουρκία

Με το βλέμμα στην Τουρκία

«Κοίτα δίπλα» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που παρουσιάζεται το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Εμπρός. Ταινίες, μουσικές, συζητήσεις και περφόρμανς με θέμα αποκλειστικά την Τουρκία θα λάβουν χώρα στο θέατρο την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

«Κοίτα δίπλα» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που παρουσιάζεται το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Εμπρός.

Ταινίες, μουσικές, συζητήσεις και περφόρμανς με θέμα αποκλειστικά την Τουρκία θα λάβουν χώρα στο θέατρο την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ είναι κατά κύριο λόγο κινηματογραφικό, αφού θα προβληθούν πάνω από 15 μικρού ή μεγάλου μήκους ταινίες, κάποιες μυθοπλασίας και κάποια ντοκιμαντέρ, όλες της τελευταίας δεκαετίας και όλες με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Κάθε μία από τις 3 μέρες, πέραν των προβολών που ξεκινούν το απόγευμα, έχει και ένα ξεχωριστό πρωινό πρόγραμμα. Από δωρεάν μαθήματα Τουρκικών για αρχάριους, μέχρι έναν ποιητικό περίπατο στα οθωμανικά κτήρια της Αθήνας, ή έναν Τούρκο μάγειρα που ανοίγει την κουζίνα του για να μοιραστεί τις συνταγές αλλά και την ιστορία του, όποια δράση κι αν διαλέξει κανείς θα «κοιτάξει δίπλα» με έναν διαφορετικό τρόπο.

Τα απογεύματα, το πρόγραμμα ξεκινά μετά τις 5:30, ενώ ανάμεσα στις κινηματογραφικές προβολές παρεμβάλλονται συζητήσεις με τους σκηνοθέτες που θα έρθουν στη χώρα μας για το φεστιβάλ, αλλά και με μέλη κινηματογραφικών ομάδων που σχηματίστηκαν στην Τουρκία μετά τα γεγονότα του Γκεζί.

Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται ακόμα δύο μικρές διαλέξεις-περφόρμανς, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή οι βραδιές κλείνουν με ζωντανές μουσικές εμφανίσεις: το Σάββατο ο Τζιχάν Τούρκογλου με το σάζι του και την Κυριακή το ντουέτο οθωμανικής μουσικής beraber. Και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024