Πήρε βαθμό με δέκα παίκτες στην Κέρκυρα ο Λεβαδειακός
Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 25 λεπτά
(αποβολή Λεονάρντο στο 53΄) ο Λεβαδειακός έμεινε όρθιος στην Κέρκυρα
απέναντι στην τοπική ομάδα (1-1), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της
Super League. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με τον Νιάσε στο 41΄, αλλά οι
γηπεδούχοι «απάντησαν» με το πέναλτι του Επστάιν στο 52΄.
Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 25 λεπτά (αποβολή Λεονάρντο στο 53΄) ο Λεβαδειακός έμεινε όρθιος στην Κέρκυρα απέναντι στην τοπική ομάδα (1-1), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με τον Νιάσε στο 41΄, αλλά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με το πέναλτι του Επστάιν στο 52΄.
Η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που μπήκε με το προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια μετά από το πρώτο 45λεπτο. Ο Λεβαδειακός έδειξε από νωρίς τις… ορέξεις του με τις φάσεις που δημιούργησε στο 2΄ και στο 6΄, όταν οι Μπραντάο και Νιάσε αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις.
Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους Βοιωτούς χάθηκε στο 24΄, με τον Αρτυματά να «παίρνει την μπουκιά από το στόμα» του Αμαράλ. Κάπως ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια η Κέρκυρα, ωστόσο, στο 41΄ ο Νιάσε εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ των «Φαιάκων» και άνοιξε το σκορ (1-0).
Τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή στην επανάληψη, αρχής γενομένης από το ανόητο πέναλτι του Μεντί στο 51΄ (χέρι) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Επστάιν, ένα λεπτό αργότερα.
Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν κι άλλο πέναλτι, αυτή την φορά σε χέρι του Λεονάρντο, ο οποίος αποβλήθηκε από τον διαιτητή Καραντώνη. Ο Επστάιν εκτέλεσε και πάλι στο 56΄, αλλά ο Επασί κράτησε «ζωντανό» τον Λεβαδειακό.
Πίεσαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Τουράμ, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Λεβαδειακός πήρε έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο που έχει από την έναρξη της περιόδου (4 ισοπαλίες, μία νίκη).
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Στο 35ο λεπτό ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 1-1 της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι, δίνοντας... αέρα τίτλου στην Άρσεναλ!
Το γκολ του 29χρονου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερεμί Μπογκά, στο 38' χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «Βέκια Σινιόρα», που πλέον, πέρασε στην 4η θέση (Champions League) και περιμένει το ντέρμπι, Κόμο-Ρόμα.