Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υπ. Εργασίας: Μειώθηκε η αδήλωτη εργασία το 2016

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τους ελέγχους για την αδήλωτη εργασία απάντησε το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» αποτυπώνουν τη μείωση του φαινομένου. 

Απάντηση στην ανακοίνωση του τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι τα επίσημα ετήσια στοιχεία του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» δείχνουν πως η αδήλωτη εργασία μειώθηκε στο 13,39% το 2016, έναντι του 16,48% που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Παράλληλα, από το υπουργείο επισημαίνουν πως η αδήλωτη εργασία είχε εκτιναχθεί το 2013 επί ΝΔ στο 31,61%, ως αποτέλεσμα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ το 2014 μειώθηκε στο 19,17%.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει επίσης πως για πρώτη φορά τέθηκε στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών και η υποδηλωμένη εργασία, προσθέτοντας πως «ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επαναλαμβάνει μονότονα την ίδια επιλεκτική ανάγνωση και προβολή μηνιαίων στοιχείων, τα οποία θεωρεί ότι μπορούν να στηρίξουν το ψέμα που προσπαθεί να χτίσει. Η προσπάθεια του είναι μάταιη, ιδιαίτερα όταν όλοι γνωρίζουν ότι, επί των ημερών της ΝΔ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποβαθμίστηκε και καταργήθηκαν 209 οργανικές θέσεις και μία σειρά από τμήματα, μεταξύ των οποίων το τμήμα νομικής στήριξης και το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων. Αντίθετα, σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ενισχύεται με προσωπικό, με νέα μέσα και εργαλεία ελέγχου και με οικονομικούς πόρους, ύψους 7,6 εκατομμυρίων ευρώ».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024