Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε τραυματίες στο περιθώριο της πορείας για τον Παύλο Φύσσα

Πέντε τραυματίες στο περιθώριο της πορείας για τον Παύλο Φύσσα

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Δραπετσώνα μετά την πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μια σύλληψη στη Θεσσαλονίκη, ελεύθεροι οι προσαχθέντες της Δραπετσώνας.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Δραπετσώνα μετά την πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ζημίες σημειώθηκαν ακόμα στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και το Αγρίνιο.

Ελέυθεροι αφέθηκαν σήμερα το πρωί και οι επτά προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στην Δραπετσώνα καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ συνελήφθη ένας 42χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί. Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία. Οι νεαροί προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι την ώρα που μετέδιδε το ρεπορτάζ για την τηλεόραση του ΑΝΤ1, καθώς και οι οπερατέρ Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Θεσσαλονίκη

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.

Άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έριξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Βόλος

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο για την επέτειο των 4 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πρώτη συγκέντρωση έλαβε χώρα στην πλατεία Ελευθερίας και αμέσως μετά ακολούθησε ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Η δεύτερη πορεία όμως, όπου συμμετείχαν κυρίως μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Μητροπόλεως στον Άγιο Νικόλαο και στη διάρκειά της δέχθηκαν επίθεση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με πέτρες και μπογιές, έσπασαν κάμερες και επιγραφές τραπεζών, ενώ οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και με κόκκινες μπογιές στην είσοδο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», κατέστρεψαν την μετόπη του Κεντρικού Ταχυδρομείου στην λεωφόρο Δημητριάδος, πέταξαν φυλλάδια και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους δεκάδων κτιρίων, πριν η επεισοδιακή πορεία καταλήξει στις 10.30 το βράδυ στο κτίριο του Θόλου στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αγρίνιο

Στην οδό Δαγκλή σημειώθηκαν επεισόδια μικρής κλίμακας στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου με ομάδα κουκουλοφόρων να ρίχνουν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς και εκείνοι με τη σειρά τους να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

Παράλληλα κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ μία από τις μολότοφ έπεσε σε μπαλκόνι και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα όταν κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και ζητούσαν το κλείσιμο όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024