Μόσχα: Εκκενώσεις δεκάδων κτιρίων υπό τον φόβο εκρηκτικών μηχανισμών
Οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας ταχείας επέμβασης, εκκένωσαν 20 κτίρια στη Μόσχα , μετά τις πληροφορίες ότι σε αυτά έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίο έχουν προγραμματισθεί να εκραγούν, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ταχείας επέμβασης
Οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας ταχείας επέμβασης, εκκένωσαν 20 κτίρια στη Μόσχα , μετά τις πληροφορίες ότι σε αυτά έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίο έχουν προγραμματισθεί να εκραγούν, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ταχείας επέμβασης
Συνολικά απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, από 20 κτιριακές εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους της ρωσικής πρωτεύουσας ανέφερε η πηγή με βάση κάποιες πρώτες εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκκενώθηκαν τα εμπορικά κέντρα, «Αμφίπολης Σίτι», «Μετρόπολις» , «Γκόραντ», «Σέλκοβο», «Φεστιβάλ», «Βαρσάφσκι», «GUM», «Κοζέβνικι» και άλλα. Ελέγχονται επίσης οι τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί, του Κιέβου του Λένινγκραντ και του Καζάν, ενώ εκκενώθηκε και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σέτσενοφ.
Οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας επισημαίνουν ότι όλοι οι χώροι ελέγχονται με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στον εντοπισμό εκρηκτικών, όπως και ότι όλα τα απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις έγιναν ταυτόχρονα, ενώ τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται.
«Προφανώς, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τηλεφωνική τρομοκρατία, αλλά παρόλα αυτά όλες οι απειλές πρέπει να ελεγχθούν» , δήλωσε η ίδια πηγή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρέτσος: «Αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις – Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας» (pic)
- Συνταγή: Σουπιές με ρεβύθια
- Λιγότερο από το 5% των σπανίων παθήσεων έχει θεραπεία
- Σκότωσαν τους κακοποιητές τους μετά από χρόνια βίας – Πώς ένας νέος νόμος στην Οκλαχόμα τις δικαιώνει
- ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης: Το προεκλογικό δίλημμα «σταθερότητα ή χάος» μετεξελίσσεται σε «Δεξιά ή Αριστερά»
- Τέμπη: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα, για τα 3 χρόνια από το πολύνεκρο δυστύχημα



