Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κεντροαριστερά: Να δώσουν το στίγμα τους προσπαθούν οι υποψήφιοι

Με περιοδείες, επισκέψεις και δηλώσεις στις οποίες προσπαθούν να δώσουν το στίγμα τους, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, κλιμακώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

Με περιοδείες, επισκέψεις και δηλώσεις στις οποίες προσπαθούν να δώσουν το στίγμα τους, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, κλιμακώνουν τον προεκλογικό τους αγών.

Μπουτάρης: Εύχομαι να είναι ο Σταύρος επικεφαλής του νέου κόμματος

Ο Σταύρος Θεοδωράκης που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, άκουσε με εμφανή ικανοποίηση τον Γιάννη Μπουτάρη να εύχεται να είναι ο νέος ηγέτης του νέου φορέα. «Στην Ελλάδα λείπει ένας κεντρώος προοδευτικός χώρος, ο οποίος θα παίρνει από παντού καλά και θα πετάει τα κακά. Το έχω πει επανειλημμένα ότι με ενοχλούν οι ορισμοί κεντροαριστερά, κεντροδεξιά. Ξέρω πόσο ο Σταύρος πιστεύει ότι οποιαδήποτε αναγέννηση του κέντρου θα προκύψει από την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος που εάν τελικά γίνει ο αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει μεγάλη σημασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και φυσικά του το εύχομαι» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού από την πλευρά του αποκάλυψε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον παρακίνησαν να θέσει υποψηφιότητα. Τόνισε, μάλιστα, ότι «τώρα θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να ενώσουμε βέβαια την παράταξη, όχι για να την διχάσουμε. Παλεύουμε, πολεμάμε, ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι θα νικήσουμε. Κι όταν λέω θα νικήσουμε, εννοώ πως θα νικήσουμε προς όφελος της χώρας. Αντίπαλος μας είναι τα πολλά άλυτα προβλήματα της χώρας».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και το θέμα με τις αντιγραφές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας: «Καλά μην ξαφνιαζόμαστε. Οι κομματάρχες διδάσκουν στα παιδιά αυτά που έγιναν στην Πάτρα. Η λύση είναι μία: έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια», τόνισε

Καμίνης: Να μην με ψηφίσουν όσοι δικαιολογούν τις αντιγραφές

Στο θέμα των αντιγραφών αναφέρθηκε και ο Γιώργος Καμίνης. «Είναι θλιβερό το φαινόμενο αυτό να εμφανίζεται σε τέτοια μαζική έκταση, είναι μία από τις πιο καθαρές ενδείξεις της παρακμής στην οποία έχουμε φθάσει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα διεμήνυσε: «Άν τα παιδιά της ΠΑΣΠ, αληθεύει ότι έχουν υπερασπιστεί αυτή την θέση τούς καλώ να μην με ψηφίσουν. Αν ψηφίσουν εμένα θα έχουν ψηφίσει λάθος άνθρωπο. Δεν μπορώ να ανεχθώ τέτοια πράγματα, τα καταδικάζω και θεωρώ ότι είναι το σαφέστερο δείγμα παρακμής αυτήν τη στιγμή στη χώρα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα συνοδεύσει τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Felipe Gonzalez στην εθιμοτυπική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων με την ευκαιρία της βράβευσής του με το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών», που απονέμεται φέτος για δεύτερη χρονιά.

Ανδρουλάκης: Να σέβεται την κεντροαριστερά ο κ. Τσίπρας

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τη δήλωση του ότι η κεντροαριστερά πρέπει να διαλέξει αν θα πάει με την δεξιά ή την αριστερά: «Ποιοι βάζουν τα διλήμματα Αριστεράς – Δεξιάς; Αυτοί που συγκυβερνούν με τον Καμμένο; Ας τελειώνουμε κάποια στιγμή με τα παραμύθια», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ και πρόσθεσε: «Όταν ο κ. Τσίπρας έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και στην Ακροδεξιά επέλεξε την… Ακροδεξιά του κυρίου Καμμένου. Και μάλιστα δύο φορές. Είναι υποκριτικό να βάζει σήμερα ανάλογα διλήμματα στον οποιονδήποτε. Η δική μας δουλειά είναι να δυναμώσουμε την παράταξη ώστε να μην μας αντιμετωπίζει κανένας, ειδικά ο κ. Τσίπρας με αυτόν τον περιφρονητικό τρόπο».

Για την εκλογική διαδικασία του νέου φορέα ο κ. Ανδρουλάκης προτείνει τη διεξαγωγή δύο debate: Ενός στις αρχές Οκτωβρίου κι ενός προς το τέλος της διαδικασίας «ώστε να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι, να εξηγήσουν το όραμα τους για τη χώρα και για την παράταξη. Ενδιάμεσα, έτσι ώστε να δώσουμε και ένα μήνυμα ενότητας, πρέπει να διεξαχθούν πέντε δημόσιες συζητήσεις με τους πολίτες, σε ισάριθμες πόλεις της χώρας, με την παρουσία όλων των υποψηφίων».

Στη συζήτηση για τη Σοσιαλδημοκρατία, το μέλλον σε Ελλάδα και Ευρώπη και την ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη, θα συμμετέχει την Τετάρτη ο Γιάννης Μανιάτης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Π.Ιωακειμίδης και ο Γ. Σιαναντάρης.

Δημήτρης Χόνδρος

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024