Σταθάκης: Χωρίς ουσία το τελεσίγραφο της Eldorado
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» την ανακοίνωση της εταιρείας για την αποχώρησή της από τις Σκουριές και σημείωσε πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει στο θεσμό της διαιτησίας τις επόμενες ημέρες.
Τις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς ξεκινά η διαδικασία της διαιτησίας.
Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».
Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο «Οικόπεδο 2» του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.
«Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμπληρώνοντας πως η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια και επανέλαβε ότι έχει αδειοδοτηθεί το 60% του υποέργου των Σκουριών και το σύνολο της Ολυμπιάδας.
«Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αποζημίωσης της εταιρίας αν ακυρωθεί η επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εταιρία δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων


