
Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Βελτίωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2017. Tο μεσημέρι της Παρασκευής η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 6,6 μονάδες βάσης στο 5,543% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου περιορίζεται κατά 1 μονάδα βάσης στο 3,131%.
Βελτίωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2017.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 6,6 μονάδες βάσης στο 5,543% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου περιορίζεται κατά 1 μονάδα βάσης στο 3,131%.
Ανάλογη βελτίωση καταγράφουν και τα 10ετή spreads, τα οποία αυξάνονται κατά 6,4 μονάδες βάσης στις 518,4 μονάδες βάσης.
Η ελληνική οικονομία σημείωσε επιτάχυνση στο β’ τρίμηνο του 2017, καθώς σε όρους όγκου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση.
Τα παραπάνω στοιχεία, μάλιστα, αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενόμενου, καθώς οι αναλυτές «έβλεπαν» αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% και κατά 0,2%, αντίστοιχα.
- O Τζον Τραβόλτα είναι σπουδαίος ηθοποιός και ακόμη σπουδαιότερος πατέρας
- Συμφωνία στον ορίζοντα; ΗΠΑ και Ιράν διαπραγματεύονται νέα εκεχειρία
- Μιλουτίνοφ: «Να έχουμε την ίδια ενέργεια, με τη βοήθεια του κόσμου μας»
- Κρήτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι στο Ηράκλειο – Ζημιές και καταστροφές στον Τσούτσουρα
- Το προφίλ του διαβόητου «Τίτι» που τραυματίστηκε από πυροβολισμό αστυνομικού στο Μικρολίμανο
- Νέα σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσσου


