Β.Κονστάντσιο: Παραμένει δύσκολη η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ στο μέλλον και οι ασθενείς πιέσεις αύξησης των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο καθιστούν δυσκολότερη την αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Β.Κονστάντσιο. «Η φάση ισχυρής παγκόσμιας αύξησης των τιμών που φαινόταν πιθανή στην αρχή του έτους, δεν πραγματοποιήθηκε. Συνεπώς, το έργο της ομαλοποίησης του πληθωρισμού και της ανεργίας σε αποδεκτά επίπεδα συνεχίζει να είναι δύσκολο».
Η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ στο μέλλον και οι ασθενείς πιέσεις αύξησης των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο καθιστούν δυσκολότερη την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο.
«Η αυξανόμενη αβεβαιότητα που περιβάλλει την ένταση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαίτερα αυτής των ΗΠΑ, καθιστά δυσκολότερη την ομαλοποίηση των επιπέδων του πληθωρισμού και της ανεργίας στην Ευρωζώνη», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης σε συνέδριο στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.
«Η φάση μίας ισχυρής παγκόσμιας αύξησης των τιμών που φαινόταν πιθανή στην αρχή του έτους, δεν πραγματοποιήθηκε. Συνεπώς, το έργο της ομαλοποίησης του πληθωρισμού και της ανεργίας σε αποδεκτά επίπεδα συνεχίζει να είναι δύσκολο», τόνισε ο Κονστάντσιο.
ΑΠΕ/Reuters
- Ο Γιώργος Κοροπούλης και οι «Αναμνήσεις από τη ζωή του Παπαδιαμάντη» ως αντίδοτο στη γενικευμένη λήθη
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση οι «πράσινες», για να μείνουν στο κόλπο οι «ερυθρόλευκες»
- Θεσσαλονίκη: Aπολογείται σήμερα ο 19χρονος που ήταν παρών στη δολοφονία του Κλεομένη στη Καλαμαριά
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο μπερές της «Υπολοχαγού Νατάσσα» έγινε έκθεμα σε μουσείο
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Κατασχέθηκαν 400 πίνακες εκ των οποίων 8 είναι πλαστοί
- Πούτιν: Η Μόσχα παραμένει φίλη και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης


