Το «παιχνίδι» των κραυγών μεταξύ Κιμ και Τραμπ
Oι τόνοι ανεβαίνουν. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτόξευσε τον ένα πύραυλο πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία και τώρα απειλεί τη νήσο Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος. Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως όλες οι εκδοχές εξετάζονται και πως δεν υπάρχει χώρος για συζητήσεις πια.
Oι τόνοι ανεβαίνουν. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτόξευσε τον ένα πύραυλο πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία και τώρα απειλεί τη νήσο Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως όλες οι εκδοχές εξετάζονται και πως δεν υπάρχει χώρος για συζητήσεις πια. Τον διαψεύδει όμως, λίγο μετά ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζειμς Μάτις λέγοντας πως «πάντα υπάρχει χώρος για συζήτηση».
Μα, αλήθεια τώρα, πάμε για πόλεμο; Απίθανο, συμφωνούν οι αναλυτές.
Η Πιονγκιάνγκ θα απαντήσει σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση, με επίθεση είτε στη Νότια Κορέα είτε στην Ιαπωνία. Αποτέλεσμα; Ένας πόλεμος με πολλές απώλειες και από τις δύο πλευρές.
Γι’αυτό ο Κιμ έστειλε τον πύραυλο στη θάλασσα και όχι στο Γκουάμ όπως θα μπορούσε. Για να παίξει το παιχνίδι της πρόκλησης. Και αυτό θα συνεχίσει να παίζει.
Γι’ αυτό ο Τραμπ το παίζει σκληρός, αλλά ο υπουργός του διαλλακτικός. Η διελκυστίνδα εξακολουθεί. Ας ελπίσουμε μόνο πως, εντωμεταξύ, δεν θα γίνει κάποιο ολέθριο λάθος.
Νατάσα Μπαστέα
- Νεκτάριος Γαλίτης: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας – Ο αποχαιρετισμός του Μιχάλη Ιατρόπουλου
- ΗΠΑ: «Αδικαιολόγητος» ο θάνατος της Ρενέ Γκουντ για την πλειονότητα των Αμερικανών – Τη δολοφόνησε η ICE
- Νέφη virga – Τι είναι το φαινόμενο της «ξηρής καταιγίδας» που εμφανίστηκε στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ασύστολα τον κόσμο – Υπερπλεονάσματα περικοπών και υπερφορολόγησης και το 2025]
- Ιράν: Ο Πούτιν σε ρόλο μεσολαβητή – Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία του με Νετανιάχου
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων – 14 συλλήψεις

