Σε διαμερίσματα πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από πλατεία της Ρώμης
Μερική λύση βρέθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τη βίαιη εκκένωση της κεντρικής πλατείας Ιντιπεντέντσα της Ρώμης, όπου ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ερυθραία και την Αιθιοπία.
Μερική λύση βρέθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τη βίαιη εκκένωση της κεντρικής πλατείας Ιντιπεντέντσα της Ρώμης, όπου ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ερυθραία και την Αιθιοπία.
Η χρήση αντλιών νερού και η προτροπή στη βία από ιθύνοντα της αστυνομίας προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, όμως, στο τέλος των επεισοδίων, ένας από τους αστυνομικούς αγκάλιασε μια από τις γυναίκες που δεν ήξεραν, ουσιαστικά, πού να περάσουν τη νύχτα.
Σήμερα, ο δήμος της Ρώμης έκανε γνωστό ότι 40 πρόσφυγες που είναι σε κατάσταση μεγαλύτερης δυσκολίας πρόκειται να φιλοξενηθούν σε έξι διαμερίσματα, τα οποία διετέθησαν από την εταιρία στην οποία ανήκε και το κτίριο της πλατείας Ιντιπεντέντσα, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια. Στην πρώτη αυτή φάση, η φιλοξενία θα διαρκέσει έξι μήνες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο της Αιώνιας Πόλης.
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αποφάσισε να ταχθεί ανοικτά στο πλευρό της ιταλικής αστυνομίας, παρά τις κριτικές που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες.
«Θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και ότι οι αστυνομικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποφύγουν την εκτράχυνση της κατάστασης», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής.
Σε ότι αφορά, τέλος, τη δήμαρχο της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία ανήκει, επίσης, στα Πέντε Αστέρια, ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι «πρέπει να ασχοληθεί και με το μεταναστευτικό, αλλά πρώτα απ’ όλα, η Ράτζι πρέπει να ασχοληθεί με τους ρωμαίους πολίτες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μίλων – Ολυμπιακός 0-3 σετ: Άνετα οι ερυθρόλευκες στη Νέα Σμύρνη
- Παίζει τα… ρέστα του ο Φρανκ – «Τελικός» για τον Δανό, το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ
- Αποκαλυπτικές εικόνες για τα νοσοκομεία της χώρας – Ράντζα σε «Αττικόν» και «Λαϊκό»
- Δύο χρόνια προετοίμαζε την εξαφάνισή της η 16χρονη Λόρα – Στο εξωτερικό ερευνούν οι αρχές
- Κουτσούμπας: Τους ενοχλεί η μαζικότητα των αγώνων και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ μέσα σε αυτούς
- Δρομείς από όλο τον κόσμο συρρέουν σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης για το Cretan Backyard Ultra

