Ντράγκι: Επιτυχημένη η μη συμβατική νομισματική πολιτική
Η μη συμβατική νομισματική πολιτική ήταν επιτυχημένη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά παραμένουν τα κενά στην κατανόηση των νέων μέσων πολιτικής, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
H μη συμβατική νομισματική πολιτική ήταν επιτυχημένη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά παραμένουν τα κενά στην κατανόηση των σχετικά νέων μέσων πολιτικής, απαιτώντας ενδελεχή έρευνα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
«Τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια στη νομισματική πολιτική, στο ρυθμιστικό πλαίσιο και στην εποπτεία έχουν κάνει τον κόσμο πιο ανθεκτικό. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσουμε την προετοιμασία για νέες προκλήσεις», δήλωσε ο Ντράγκι σε ομιλία στο Λιντάου της Γερμανίας.
«Ένας μεγάλος όγκος εμπειρικής έρευνας τεκμηρίωσε την επιτυχία αυτών των πολιτικών στην ενίσχυση της οικονομίας και του πληθωρισμού, τόσο στην ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ», σημείωσε ο Ντράγκι.
- Τι λένε οι αναλυτές για την επίθεση του Ιράν στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


