Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Εράνι δηλώνει θύμα ντόπινγκ από τα... τορτελίνια της μαμάς

Η Εράνι δηλώνει θύμα ντόπινγκ από τα… τορτελίνια της μαμάς

«Ποτέ δεν έχω λάβει στη ζωή μου και στην καριέρα μου, καμία απαγορευμένη ουσία». Με αυτά τα λόγια η 29χρονη Ιταλίδα Σάρα Εράνι απολογείται μέσω του Twitter. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εν λόγω αθλήτρια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο μηνών για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, ποινή που αρχίζει να «μετράει» από τις 3 Αυγούστου. Η μητέρα της, στην κατάθεσή της τόνισε πως τα χάπια ενδέχεται να έπεσαν κατά λάθος στο σημείο όπου μαγείρευε... τορτελίνια!

«Ποτέ δεν έχω λάβει στη ζωή μου και στην καριέρα μου, καμία απαγορευμένη ουσία». Με αυτά τα λόγια η 29χρονη Ιταλίδα Σάρα Εράνι απολογείται μέσω του Twitter. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εν λόγω αθλήτρια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο μηνών για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, ποινή που αρχίζει να «μετράει» από τις 3 Αυγούστου.

Η Εράνι, φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός το 2012, υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ στις 16 Φεβρουαρίου και στο δείγμα ούρων της ανιχνεύθηκε η ουσία «letrozole» που συμπεριλαμβάνεται επίσης στη λίστα με τις απαγορευμένες του WADA.

«Είμαι πολύ θυμωμένη, αλλά και ταυτόχρονα ήσυχη με τη συνείδησή μου, έχοντας πλήρη επίγνωση δεν έχω κάνει τίποτα λάθος και δεν είχω διαπράξει κανένα παράπτωμα ντόπινγκ».

Όπως ισχυρίζεται η «letrozole» «είναι μια ουσία που περιέχεται σε φάρμακο που η μητέρα μου παίρνει από το 2012, και η οποία είναι παρούσα στο σπίτι μας. Η μόνη υπόθεση είναι η μόλυνση των τροφίμων.

Μαζί με την οικογένειά μου, προσπάθησα να καταλάβω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό, δεδομένου ότι είναι 100% σίγουρη ότι δεν έχω λάβει ένα χάπι κατά λάθος».

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της τόνισε ότι τα χάπια μερικές φορές έχουν πέσει κατά λάθος κοντά στο σημείο όπου προετοιμάζει το φαγητό και ίσως και κατά τις ημέρες 14 και 15 Φεβρουαρίου η ουσία να έπεσε στα τορτελίνια που μαγείρευε για την οικογένεια!

«Από την πρώτη μέρα που έγινα επαγγελματίας πάντα ακολούθησα το πρόγραμμα της WADA. Ποτέ δεν ζήτησα εξαίρεση, ακόμη και όταν χρειάστηκε γιατί ήμουνα άρρωστη.

Η ουσία, είναι σε ένα φάρμακο που η μητέρα μου παίρνει σε καθημερινή βάση από το 2012 για θεραπευτικούς σκοπούς, ως αποτέλεσμα μιας χειρουργικής επέμβασης αμέσως για έναν όγκο του μαστού, και ως εκ τούτου υπάρχει στο σπίτι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024