
Κλειστές δύο μονάδες και ένα εργαστήριο στο «Αττικόν» λόγω δεδουλευμένων
Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ιάσονα Φωτήλα, με αφορμή την κλειστή Μονάδα Ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».
Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ιάσονα Φωτήλα, με αφορμή την κλειστή Μονάδα Ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δύο βουλευτές, η Μονάδα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου παραμένει κλειστή επί τρία χρόνια, λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων αμοιβών των γιατρών των απογευματινών ιατρείων του.
«Σε ολοήμερη παύση έχουν επίσης προβεί και το Ακτινολογικό Εργαστήριο αλλά και η Μονάδα Πυρηνικής Φυσικής του Νοσοκομείου για τον ίδιο λόγο, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι ακτινοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς», υποστηρίζουν οι κ.κ. Φωτήλας και Οικονόμου.
«Τέτοια φαινόμενα είναι άκρως ντροπιαστικά και αποδεικνύουν την αθλιότητα που έχει περιέλθει το σύστημα υγείας της χώρας μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκείμενου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του ιατρικού προσωπικού.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Η αποβολή του Κουμπαρσί άνοιξε τον δρόμο για τους φιλοξενούμενους
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]
- Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-0: Επίδειξη δύναμης από τους πρωταθλητές Ευρώπης
- Εντυπωσιακό θέαμα: Ελεγχόμενες εκρήξεις σπάνε τους πάγους στον ποταμό Άμουρ
- Μούρθια – ΠΑΟΚ 89-85: Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά ο «δικέφαλος»
- Λύγισε ο Πάνος Ρούτσι στην εκδήλωση για τη δίκη των Τεμπών: «Σήμερα θα σβήναμε τα κεράκια του Ντένις»



