Τροπολογία του ΚΚΕ για καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων
Να θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζόμενου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας καθυστέρησης, προτείνει με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το ΚΚΕ.
Να θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζόμενου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας καθυστέρησης, προτείνει με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το ΚΚΕ.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Κώστας Στεργίου, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος σημειώνουν ότι «με την πρόσφατη απόφαση που είδε το φως της δημοσιότητας ο Άρειος Πάγος επαναλαμβάνει δυστυχώς την πάγια νομολογία του με βάση την οποία η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στον εργαζόμενο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονομερής μεταβολή των όρων εργασίας».
Η ερμηνεία που δίνει ο Άρειος Πάγος στην έννοια της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής για την περίπτωση της καθυστέρησης, έστω και μακροχρόνιας, έχει οδηγήσει στην ομηρεία εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, υπογραμμίζει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι αρκεί ο εργοδότης να αποδείξει ότι δεν είχε δόλο να απολύσει εργαζόμενο αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στη δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Οι βουλευτές προτείνουν, με την τροπολογία, να τιμωρείται όχι μόνο ο εργοδότης αλλά και τα μέλη του ΔΣ ή ο βασικός-kύριος μέτοχος εταιρείας που δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στη Λάρνακα – Άφαντοι οι δράστες
- Συρία: Ο Μακρόν και ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν ζητούν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός
- «Έχω παραιτηθεί», απαντά ο Ανεστίδης για τη «διαγραφή» από τη ΝΔ – Καταδικάζει τη μετάδοση των υβριστικών δηλώσεων η ΠΟΕΣΥ
- Αλόκα, ο προσκυνητής Λουκάνικος – «Φύλακας άγγελος» των Βουδιστών μοναχών για τη συμπόνια
- Άρης Betsson – Περιστέρι Betsson 93-75: Στο «Final-8» του Κυπέλλου οι «κίτρινοι», με 14/29 τρίποντα! (vid)
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ μιλούσαν με υπουργό του Μαδούρο μήνες πριν από την επιδρομή στο Καράκας
