Πάγωμα της ενταξιακής βοήθεια προς την Τουρκία ζητά η αντιπρόεδρος του CDU
«Η ενταξιακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία πρέπει να παγώσει, διότι η Ευρώπη ενισχύει την οικoδόμηση της δημοκρατίας και όχι την καταδάφισή της» δήλωσε η Γιούλια Κλέκνερ, αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU).
«Τα χρήματα τα οποία λαμβάνει η Τουρκία προορίζονται για την ανάπτυξη του κράτους δικαίου, αλλά επί του παρόντος συμβαίνει το αντίθετο. Η ενταξιακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία πρέπει να παγώσει, διότι η Ευρώπη ενισχύει την οικoδόμηση της δημοκρατίας και όχι την καταδάφισή της».
Αυτό δήλωσε η Γιούλια Κλέκνερ, αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) σε συνέντευξή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προενταξιακής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία έχει προβλεφθεί (για το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2022) το ποσόν το 4,45 δισ. ευρώ, από το οποίο όμως έχει δοθεί ένα μικρό μόνο μέρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

