Σενάρια για άνοιγμα Αμμοχώστου από την Άγκυρα
Έντονες είναι οι φήμες για άνοιγμα της Αμμοχώστου και επιστροφή των κατοίκων των Βαρωσίων στο νότιο τμήμα της πόλης με βάση πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τα Κατεχόμενα και την Άγκυρα. Σε προληπτική καταγγελία των τουρκικών σχεδίων στον ΟΗΕ θα προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Έντονες είναι οι φήμες για άνοιγμα της Αμμοχώστου και επιστροφή των κατοίκων των Βαρωσίων στο νότιο τμήμα της πόλης με βάση πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τα Κατεχόμενα και την Άγκυρα.
Σε προληπτική καταγγελία των τουρκικών σχεδίων στον ΟΗΕ θα προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς όπως είπε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Κασουλίδης, η Λευκωσία αντιλαμβάνεται πιθανή τέτοια εξέλιξη ως επέκταση της τουρκικής κατοχής στο νησί, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Τα τουρκικά σχέδια προβλέπουν το άνοιγμα του Βαρωσίου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και την παραχώρηση του δικαιώματος της επιστροφής των νόμιμων κατοίκων και ιδιοκτητών στις περιουσίες τους. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της τουρκικής πλευράς, με το άνοιγμα της κλειστής πόλης, ενδέχεται να πάρουν το δρόμο της επιστροφής 10.000-15.000 πολίτες.
Από την ελληνοκυπριακή πλευρά οι τουρκικές κινήσεις γίνονται αντιληπτές ως προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων που θα επιβαρύνουν περισσότερο τη θέση της Λευκωσίας σε πιθανότητα εκ νέου έναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βίντεο Ανδρουλάκη στο Tik Tok από το Στρασβούργο – «Οι παρακρατικές μεθοδεύσεις των υποκλοπών δεν αξίζουν στον λαό»
- Συγχαρητήρια Κικίλια στο Λιμενικό για την κατάσχεση 219 κιλών skunk
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το ματς με την Παρί (vid)
- Λίγο μέτρο με την προστασία «υψηλών στόχων» – οι περίοικοι δεν είναι τρομοκράτες
- Επιστήμονες φωτογράφισαν τον «αόρατο γίγαντα» του «ζει» στο κέντρο του γαλαξίας μας
- Καταδίωξη στην Αττική Οδό – Συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν αφαιρέσει καλώδια με χαλκό
