
Kοκαΐνη αξίας… 800 εκατ. ευρώ έπεσε στα χέρια των τελωνείων του Αμβούργου
Υπό πάνοπλους αστυνομικούς που φρουρούσαν το εύρημα, τα τελωνεία του Αμβούργου παρουσίασαν στις κάμερες το φορτίου που κατέσχεσαν από φαινομενικά αθώα πλοία: Συνολικά 3,8 τόνοι κοκαΐνης, που υπολογίζονται ότι θα έπιαναν στο δρόμο περίπου 800 εκατ. ευρώ. Τα πλοία είχαν έρθει από Παραγουάη και Ουρουγουάη και το φορτίο θα πήγαινε στο Βέλγιο.
Υπό πάνοπλους αστυνομικούς που φρουρούσαν το εύρημα, τα τελωνεία του Αμβούργου παρουσίασαν στις κάμερες το φορτίου που κατέσχεσαν από φαινομενικά αθώα πλοία: Συνολικά 3,8 τόνοι κοκαΐνης, που υπολογίζονται ότι θα έπιαναν στο δρόμο περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Τα πλοία είχαν έρθει από Παραγουάη και Ουρουγουάη και το φορτίο θα πήγαινε στο Βέλγιο.
Η ποσότητα κοκαΐνης βρισκόταν κρυμμένη σε σακούλες και κοντέινερ που υποτίθεται ότι περιείχαν είτε ζωοτροφή είτε κάρβουνα. Εντοπίστηκε σε τρεις ξεχωριστές συντονισμένες δράσεις τον Απρίλιο και το Μάιο.
Οι γερμανικές τελεωνειακές Αρχές υπερηφανεύονται ότι είναι το μεγαλύτερο τέτοιο φορτίο που έχουν κατάσχει ποτέ και ότι επιτεύχθηκε «σοβαρό χτύπημα στην ευρωπαϊκή αγορά κοκαΐνης».
Η αξία του φορτίου εξηγείται τόσο από την ποσότητα όσο και από την καθαρότητα της κοκαΐνης που εντοπίστηκε -μεταξύ 85% και 90%.
Το φορτίο, που φυλάσσεται σε εγκαταστάσεις του γερμανικού στρατού, επρόκειτο να καεί σε χώρο που δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα λάθη που κάνουμε στη συζήτηση (αλλά δεν το καταλαβαίνουμε)
- Κοινωνικά επιδόματα: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα ποσά του Μαΐου – Αναλυτικά οι κατηγορίες
- ΠΑΣΟΚ: Πώς διαβάζουν την «επιστροφή» Τσίπρα – Η ενόχληση για τις δημοσκοπήσεις και η «μάχη» για την κεντροαριστερά
- Συνταγή: Αυγά scrambled με προζυμένιο ψωμί και αβοκάντο
- Πανελλαδικές 2026: Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν την Παρασκευή οι εξετάσεις
- Η outdoor yoga αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σώμα

