Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάχτη πευκοδάσος κάτω από τον Βεζούβιο, φωτιές και στη Σικελία

Στάχτη πευκοδάσος κάτω από τον Βεζούβιο, φωτιές και στη Σικελία

Την αντοχή των δυνάμεων της ιταλικής Πυροσβεστικής δοκιμάζουν τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στη νότια Ιταλία, τόσο κάτω από τον Βεζούβιο όσο και σε διάφορα σημεία της Σικελίας. Πολύτιμο πευκοδάσος στο ηφαίστειο έχει καεί ολοσχερώς ενώ στη Σικελία απειλήθηκαν από τις φλόγες και κατοικημένες περιοχές. Από τα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός των πυρκαγιών στη χώρα έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ δεκαετίας για την εποχή. Φωτογραφίες.

Την αντοχή των δυνάμεων της ιταλικής Πυροσβεστικής δοκιμάζουν τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στη νότια Ιταλία, τόσο κάτω από τον Βεζούβιο όσο και σε διάφορα σημεία της Σικελίας. Πολύτιμο πευκοδάσος στο ηφαίστειο έχει καεί ολοσχερώς ενώ στη Σικελία απειλήθηκαν από τις φλόγες και κατοικημένες περιοχές.

Από τα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός των πυρκαγιών στη χώρα έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ δεκαετίας για την εποχή: Οι ιταλικές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν πως από τις 15 Ιουνίου έχουν επέμβει από αέρος σε 430 περιστατικά.

Την Τετάρτη, στους πρόποδες του Βεζούβιου παρέμεναν ενεργά τρία μέτωπα (σε Οταβιάνο, Τόρε ντελ Γκρέκο και Οτταβιάνο). Οι φωτιές είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενα 24ωρα και την Τρίτη ο καπνός ήταν ορατός από την ίδια τη Νάπολη μέχρι την Πομπηία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ιδιαίτερα λυπηρές για τους Ιταλούς είναι οι εικόνες από καμένο πευκοδάσος κάτω από το Βεζούβιο, τμήμα του εθνικού πάρκου του ηφαιστείου: Το δάσος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Repubblica, είχε αρχίσει να φυτεύεται το 1939 και η δενδροφύτευση ολοκληρώθηκε το 1942 παρά τις δυσκολίες λόγω του πολέμου.

Νοτιότερα, στη Σικελία, δύο ξεχωριστά μέτωπα ήταν ακόμη ενεργά την Τετάρτη στην περιοχή της Κατάνια, όπου σύμφωνα με το Ansa απειλήθηκαν και σπίτια. {{{ map }}}

Κατοικίες απειλήθηκαν και στην Μεσσήνη, στο βορειοανατολικό άκρο της Σικελίας, όπου οι πυρκαγιές βρίσκονταν την Τετάρτη ακόμη σε εξέλιξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024