Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυλαία για την documenta 14 με 300.000 επισκέπτες

Αυλαία για την documenta 14 με 300.000 επισκέπτες

...

«Κέρδισε και η documenta και η Αθήνα», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για την έκθεση που έχουν επισκεφθεί 300 χιλιάδες επισκέπτες και εισέρχεται στην τελευταία της εβδομάδα.

Το μοναδικό ταξίδι της documenta στην Αθήνα φτάνει στο τέλος του. Την Κυριακή 16 Ιουλίου πέφτει η αυλαία της documenta14, της κορυφαίας έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης, που κατά την 60χρονη ιστορία της, η Αθήνα είχε την τιμή και την τύχη να είναι η πρώτη πόλη που τη φιλοξένησε, παράλληλα με τη μόνιμη έδρα της, τη γερμανική πόλη του Κάσελ.

«Δεν είναι ακόμη ώρα για απολογισμό αλλά είμαι βέβαιος ότι και η documenta τελικά έμαθε από την Αθήνα αλλά και η πόλη μας κέρδισε πάρα πολλά, αφού επί τρεις μήνες τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, για την έκθεση που υπολογίζεται ότι έχουν επισκεφθεί περίπου 300.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση επισκεπτών, που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο του Κάσελ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Dr. Michael Hellstern, ο οποίος διεξάγει την έρευνα επισκεπτών της documenta εδώ και 20 χρόνια, ποσοστό 47% των επισκεπτών είναι Έλληνες, 25% Γερμανοί, ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες προέρχονται από 57 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.

Έως τις 17 Σεπτεμβρίου η έκθεση συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Κάσελ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της ερχόμενης και τελευταίας εβδομάδας της documenta14 στην Αθήνα, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024