Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Επεισόδια με πετροπόλεμο και φωτιές στη Μόρια

Λέσβος: Επεισόδια με πετροπόλεμο και φωτιές στη Μόρια

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων Λέσβου στη Μόρια, όταν η αστυνομία επέδωσε σε πρόσφυγα απορριπτική απόφαση για αίτημα ασύλου. Πρόσφυγες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες και άναψαν φωτιές. 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων Λέσβου στη Μόρια.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε πρόσφυγα από την Αϊτή απορριπτική απόφαση για το αίτημα ασύλου που είχε υποβάλει. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία. Στην προσπάθεια σύλληψης του πρόσφυγα από την Αϊτή, Αφρικανοί κυρίως πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και απέσπασαν από τα χέρια τους τον μετανάστη. Τότε μέσα στο ΚΥΤ μπήκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που χρησιμοποίησαν χημικά. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τελικά η πυροσβεστική μπήκε στο κέντρο και έσβησε τις φωτιές.

Ο απολογισμός της επεισοδίων ήταν πέντε ολοσχερώς καμένα κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες. Επίσης κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.

Εκατοντάδες πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν, για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και κατέφυγαν στα γύρω κτήματα.

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε μέσω Twitter:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024