
Αισιόδοξοι πάνω από το 50% των γερμανών επιχειρηματιών του εξωτερικού
Η πλειονότητα των γερμανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό είναι πιο αισιόδοξες για την επιχείρησή τους απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν, αποκαλύπτει έρευνα των γερμανικών εμπορικών επιμελητηρίων DIHK που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. Περίπου το 56% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του δήλωσαν ότι αναμένουν βελτίωση των δραστηριοτήτων τους τους επόμενους 12 μήνες. Παρά την αισιοδοξία, το 50% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θεωρεί τους πολιτικούς κινδύνους ως τη βασική απειλή για τις επιχειρήσεις τους τον επόμενο χρόνο.
Η πλειονότητα των γερμανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό είναι πιο αισιόδοξες για την επιχείρησή τους απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν, αποκαλύπτει έρευνα των γερμανικών εμπορικών επιμελητηρίων DIHK που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.
Περίπου το 56% των 4.000 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του DIHK δήλωσαν ότι αναμένουν βελτίωση των δραστηριοτήτων τους τους επόμενους 12 μήνες, ενώ πάνω από το ένα τρίτο δήλωσε ότι αναμένει να βελτιωθούν οι οικονομίες στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.
Οι μισοί φοβούνται λόγω Brexit
Παρά την αισιοδοξία, το 50% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θεωρεί τους πολιτικούς κινδύνους ως τη βασική απειλή για τις επιχειρήσεις τους τον επόμενο χρόνο.
Οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας για την έξοδό της από την ΕΕ, η αμερικανική εμπορική πολιτική και ο προστατευτισμός αναφέρθηκαν ως βασικοί κίνδυνοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοσκόπηση: Το 41% φοβάται νέα θητεία Μητσοτάκη – Η ΕΛΑΣ δεύτερο κόμμα, με μονοψήφια διαφορά από τη ΝΔ
- Αίγινα: Τουριστικό σκάφος με 21 επιβάτες προσάραξε σε νησίδα
- Κρήτη: Φυλάκιση και πρόστιμο 33.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη αλόγου που το βασάνισε μέχρι θανάτου
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Φλορεντίνο Πέρεθ προανήγγειλε μεταγραφική βόμβα 150 εκατ. ευρώ!
- Πέντε πρόσωπα της Intellexa που δεν εξετάστηκαν ποτέ για τις υποκλοπές στο επίκεντρο της αίτησης ανάσυρσης
- Παραιτήθηκε από βουλευτής η Έφη Αχτσιόγλου

