
Μοσκοβισί: Θα με ενδιέφερε η προεδρία της Κομισιόν
«Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Die Welt.
«Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Die Welt.
Ο 59χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, διευκρίνισε ότι δεν θα έκανε όμως για την προεδρία της Κομισιόν μια «καμπάνια για την καμπάνια, παρά μόνον με την αξίωση να κερδίσω».
Η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν το 2019, δεν αποτελεί πάντως τη μοναδική επιλογή του. «Θα μπορούσα να κάνω καλά και κάτι άλλο» πρόσθεσε.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί επισήμανε, επίσης, ότι «η Σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης βρίσκεται σε κρίση. Λείπουν η συνοχή, η ηγεσία και οι ιδέες. Το ερώτημα είναι εάν μπορούμε αυτά να τα οικοδομήσουμε σε ένα-δύο χρόνια», όπως είπε.
Αναφερόμενος, τέλος, στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία τόνισε ότι «πρέπει να ανανεωθεί. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε τους εκπροσώπους του κέντρου προδότες και τους Αριστερούς τρελούς. Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο για το πως θα θέσουμε τέρμα στην ανισότητα στην Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε ηγετικές ικανότητες, διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
- Μην τα παρατάς: Επτά τρόποι για να «νικήσεις» την αναβλητικότητα
- Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
