Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Πετυχημένες οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για χρήση παραλιών

ΥΠΟΙΚ: Πετυχημένες οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για χρήση παραλιών

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών, σημειώνει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών. Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.

Πρόκειται για μία δράση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της οποίας συνεργάζονται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΔΠ) και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας, την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και την προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η θετική ανταπόκριση και τα πρώτα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια, η οποία πλέον καθιερώνεται ως θεσμός. Το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών συνεχίζεται» καταλήγει το υπουργείο.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες αναφέρονται στο σχετικό σύνδεσμο: www.minfin.gr/web/guest/demoprasies.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024