Γερμανία: Εκκένωση διαμερισμάτων εξαιτίας φόβων για την επένδυση του κτιρίου
Κτίριο έντεκα ορόφων εκκενώθηκε στο Βούπερταλ, επειδή η εξωτερική επένδυσή του ήταν παρόμοια με εκείνη του Πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο, στον οποίο ξέσπασε φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα.
Κτίριο έντεκα ορόφων εκκενώθηκε στο Βούπερταλ, επειδή η εξωτερική επένδυσή του ήταν παρόμοια με εκείνη του Πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο, στον οποίο ξέσπασε φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα.
Το κτίριο διαμερισμάτων είχε χτιστεί τη δεκαετία του 1960 και σε αυτό μένουν περίπου 80 άτομα.
Οι αρχές στο Βούπερταλ είπαν ότι το μέτρο της εκκένωσης ελήφθη για την ασφάλεια των κατοίκων του κτιρίου.
Την Τρίτη, η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στο κτίριο και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε άλλα κτίρια.
«Υπάρχει κίνδυνος όσο καθυστερούμε, επομένως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα άμεσα» είπε η Μαρτίνα Έκερμαν στην ιστοσελίδα Der Westen.
Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις αφαιρεθεί η εξωτερική επένδυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τύπος αυτός της επένδυσης κτιρίων έχει απαγορευτεί στη Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντιπαράθεση Σαμαρά – Παπασταύρου στη Βουλή για Chevron
- ΕΕ: Ανάγκη «ανάπτυξης και αξιοποίησης της πυρηνικής ενέργειας» – Κοινή ανακοίνωση των κρατών μελών
- Γκάνα: Ψήφισμα στον ΟΗΕ να αναγνωριστεί η δουλεία ως «το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία»
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Ποιος θα καθίσει στον πάγκο της Μονακό για το ματς με τον Ολυμπιακό
- Ιωάννινα: Σοβαρή οφθαλμική κάκωση έχει ο 17χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από 15χρονο

