Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρες κινηματογράφου στην Αντίπαρο

Ημέρες κινηματογράφου στην Αντίπαρο

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου επιστρέφουν για 4η συνεχή χρονιά από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου. Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους στον θερινό κινηματογράφο του νησιού Cine Oliaros με ελεύθερη είσοδο.

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου επιστρέφουν για 4η συνεχή χρονιά από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου.

Η παραγωγή είναι της One From The Heart και αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αντιπάρου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους στον θερινό κινηματογράφο του νησιού Cine Oliaros με ελεύθερη είσοδο.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, όπως είναι οι σκηνοθέτες Ελίνα Ψύκου και Γιάννης Κορρές να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους, και μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας καθώς και να παρακολουθήσουν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού μακριά από τα αστικά κέντρα.

Το πρόγραμμα προβολών του τετραημέρου επιμελείται ο Λευτέρης Αδαμίδης.

Οι φετινές προβολές συμπεριλαμβάνουν μία επιλογή από τις καλύτερες και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους της περασμένης χρονιάς που ταξίδεψαν στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ αναδεικνύοντας τους σκηνοθέτες που θα ξεχωρίσουν με τα επόμενα βήματα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και η Ζακλίν Λέντζου.

Ανάμεσα τους και τρία ξεχωριστά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που διαδραματίζονται στη νησιωτική Ελλάδα, το Έρικ στη Θάσο, το Τρου Μπλου στην Ικαρία αλλά και το 4.1 Miles γυρισμένο στη Λέσβο υποψήφιο για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους καθώς και πρόσφατα βραβευμένο ως καλύτερο ντοκιμαντέρ αλλά και με το ειδικό βραβείο της Επιτροπής στα BAFTA.

Το κοινό της Αντιπάρου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους διδάσκοντες του εργαστηρίου να μιλούν για τις ταινίες τους. Η Ελίνα Ψύκου, μετά την πρόσφατη διάκριση της νέας της ταινίας Ο Γιος της Σοφίας με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca στη Νέα Υόρκη, θα παρουσιάσει στην Αντίπαρο την πρώτη της ταινία Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά που είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου στο τμήμα Φόρουμ. Ο Γιάννης Κορρές, θα παρουσιάσει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Όντως Φιλιούνται; που έκανε την πρεμιέρα της στο περασμένο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία, ενώ συνεχίζει και τη διεθνή πορεία της με πιο πρόσφατο σταθμό το εκλεκτικό Φεστιβάλ Bafici του Μπουένος Άιρες.

Το ντοκιμαντέρ έχει τη δική του θέση στη φετινή χρονιά με δύο πρόσφατες ξεχωριστές παραγωγές. Η πρώτη είναι Η Τελευταία Παραλία των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών το 2016 ακολουθώντας στη συνέχεια μια μακρά πορεία σε Φεστιβάλ, αλλά και στις αίθουσες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Θάνος Αναστόπουλος ήταν διδάσκων στις Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου το 2015 καθοδηγώντας με επιτυχία την ομάδα μαθητών του στη δημιουργία του μικρού μήκους Cine που προβλήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης. Το δεύτερο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται είναι το The Extra Mile της Βικτώριας Βελλοπούλου που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και σε επιλεγμένες προβολές σε αίθουσες, μια επίσης ξεχωριστή δουλειά που πιστεύουμε ότι θα συγκινήσει τους κατοίκους του νησιού που ασχολούνται έμπρακτα και αδιάλειπτα με τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό.

Πρόγραμμα Προβολών

Παρασκευή 21 Ιουλίου, Cine Oliaros

Προβολή ταινιών μικρού μήκους/ Short Films Selection 21.30

Αλεπού της Ζακλίν Λέντζου / Fox by Jacqueline Lentzou 28’, 2016

Τρου Μπλου του Χάρη Ραφτόγιαννη / True Blue by Haris Raftogiannis 28’, 2016

Η Αλίκη στο Καφέ του Δημήτρη Νάκου / Alice in the Café by Dimitris Nakos 18’, 2016

Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. του Χρύσανθου Μαργώνη / Young Fish by Chrisanthos Margonis 19’, 2016

Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη / Limbo by Konstantina Kotzamani 29’, 2016

Σάββατο 22 Ιουλίου Cine Oliaros

Προβολή ταινιών / Screenings

21.00 Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου /

The Eternal Return of Antonis Paraskevas by Elina Psykou 88’, 2013

23.00 Όντως Φιλιούνται; του Γιάννη Κορρέ / Kissing? by Yannis Korres 77’, 2016

Κυριακή 23 Ιουλίου Cine Oliaros

Προβολή ντοκιμαντέρ / Documentaries Screenings

21.00 The Extra Mile της Βικτώριας Βελλοπούλου / The Extra Mile by Victoria Vellopoulou 74’, 2016

22.30 Η Τελευταία Παραλία των Θάνου Αναστόπουλου & Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν 119’, 2016

Δευτέρα 24 Ιουλίου Cine Oliaros

Προβολή ταινιών μικρού μήκους / Short Films Selection 21.00

Κύβος του Αλέξανδρου Σκούρα / Cube by Alexandros Skouras 24’, 2016

Hiwa της Ζακλίν Λέντζου / Hiwa by Jacqueline Lentzou 11’, 2017

Νηπενθές του Γιάννη Συμβώνη / Nipenthes by Yannis Simvonis 14’, 2016

Έρικ των Φαίδωνα Γκρέτσικου & Πάνου Τράγου / Eric by Faidon Gkretsikos & Panos Tragos 26’, 2016

Η Χέλγκα είναι στο Λουντ της Θέλγιας Πετράκη / Helga is in Lund by Thelyia Petraki 20’, 2016

4.1 Miles της Δάφνης Ματζιαράκη / 4.1 Miles by Daphne Matziaraki 26’, 2016

Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με πολλαπλή σκλήρυνση και αυτισμό

Χημικά σε προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - από απολυμαντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής ως έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές - πλήττουν τα ολιγοδενδροκύτταρα του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024