
ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση για αποπληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών
Την κυβερνητική πρόθεση να δοθεί νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, απέσπασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.
Την κυβερνητική πρόθεση να δοθεί νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, απέσπασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.
Ο ΠΙΣ θέλει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι το 2012, να εξοφληθούν, μέσα από νομοθετική ρύθμιση μέχρι 30 Ιουνίου, καθώς πολλά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, κ.λπ.), δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα πληρωμών μέχρι 30 Ιουνίου 2017, με επακόλουθο την παραγραφή.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε το ΔΣ του ΠΙΣ, κατά τη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου, ότι υπάρχει κυβερνητική υπόσχεση για νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές αυτές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ο ΠΙΣ ζητά επίσης να ανακοινωθεί άμεσα προς κάθε πάροχο το clawback του τρέχοντος αλλά και των προηγούμενων ετών, τόσο για φορολογικούς λόγους, όσο και προς γνώση των υποχρεώσεών τους.
Ο Σωτήρης Μπερσίμης απάντησε ότι προσπαθεί σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν οι αποπληρωμές των παλαιών οφειλών και επανέλαβε την υπόσχεση την οποία έχει λάβει για νέα νομοθετική ρύθμιση παράτασης αποπληρωμής των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όσον αφορά τις οφειλές του τρέχοντος έτους, παρά τη καθυστέρηση ελπίζει σε αποπληρωμή των τριών πρώτων μηνών, μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ακόμα συμπλήρωσε ότι η ανακοίνωση του clawback τρέχοντος και παλαιών ετών είναι στις άμεσες προτεραιότητες.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Σπερς – Νικς 95-105: Break με το… καλημέρα στους τελικούς του NBA και 1-0 η Νέα Υόρκη
- Η Κάρπαθος πρωταγωνιστεί σε διεθνές αφιέρωμα – «Προσφέρει αληθινή ελληνική ατμόσφαιρα»
- Πειραιάς: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης
- Ο Μάικ Τζέιμς σχολίασε το Game 1 Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: «Αυτό δεν μου αρέσει…»
- Χανιά: Στο νοσοκομείο φιλοξενούνται τα παιδιά της 25χρονης που κατηγορείται για κακοποίηση της 3χρονης κόρης της
- Δυνατό φιλικό στη Στοκχόλμη για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Σουηδία

