Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δουλειά λίγων ωρών και μεροκάματα των 15 ευρώ

Δουλειά λίγων ωρών και μεροκάματα των 15 ευρώ

Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια, είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες... επιβίωσης. H αγορά εργασίας είναι εφιαλτική με φτωχούς εργαζομένους που υποκύπτουν σε μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και αποδέχονται δουλειές του ποδαριού για ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ.

Φθηνές και ευέλικτες είναι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στον ιδιωτικό τομέα. Πάνω από τις μισές είναι μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής με μισθούς ιδιαίτερα χαμηλούς, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία.

Τα τελευταία στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη καταγράφουν αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 89.534 θέσεις εργασίας, όπως επισημαίνουν τα Νέα.

Την ίδια ώρα η αγορά εργασίας είναι εφιαλτική με φτωχούς εργαζομένους που υποκύπτουν σε μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και αποδέχονται δουλειές του ποδαριού για ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ!

Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια, είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες… επιβίωσης.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024