Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΝ: Αποδίδονται σε οικιακούς καταναλωτές τα ποσά από το τέλος ΑΠΕ 1%

ΥΠΕΝ: Αποδίδονται σε οικιακούς καταναλωτές τα ποσά από το τέλος ΑΠΕ 1%

Αποδίδονται άμεσα τα ποσά που δικαιούνται οικιακοί καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ. Πρόκειται για συνολικό ποσό 17,6 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2010-2014, που θα πιστωθεί στους λογαρισμούς περίπου 376.000 καταναλωτών. Στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει η πίστωση των ποσών από ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια η απόδοση των ποσών, μέσω του πρώτου λογαριασμού ρεύματος που εκδίδεται από τον προμηθευτή.

Αποδίδονται άμεσα τα ποσά που δικαιούνται οικιακοί καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για συνολικό ποσό 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2010-2014, που θα πιστωθεί στους λογαρισμούς περίπου 376.000 οικιακών καταναλωτών.

Ειδικότερα, πρόκειται για το ειδικό τέλος 1% επί του τζίρου των μονάδων ΑΠΕ που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τις συγκεκριμένες περιοχές. Δικαιούχοι, όπως διευκρινίζεται, είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές που είχαν ενεργή σύνδεση στις 9/8/2016.

Στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει η πίστωση των ποσών από ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια η απόδοση των ποσών, μέσω του πρώτου λογαριασμού ρεύματος που εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή.

Στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού, δεν θα αποδοθεί, αλλά παραμένει για να πιστωθεί σε επόμενο επιμερισμό. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου και στον Δήμο Πειραιά, όπου το πλήθος των δικαιούχων είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το συνολικό ποσό που τους αντιστοιχεί.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζει ότι «ύστερα από αποφασιστικές ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποδίδονται άμεσα τα ποσά που δικαιούνται οικιακοί καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ. Πρόκειται για συνολικό ποσό 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2010-2014.»

» Το ΥΠΕΝ επισπεύδοντας επί της ουσίας τις διαδικασίες για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους ΑΠΕ κατά 1% δίνει λύση σε ένα χρονοβόρο ζήτημα, από το οποίο επωφελούνται με έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα οι δικαιούχοι καταναλωτές, που ανέρχονται περίπου σε 376.000».

Όπως προσθέτει, «ήδη, ο ΔΕΔΔΗΕ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τους Πίνακες ανά Δήμο και τοπική/δημοτική κοινότητα των οικιακών καταναλωτών, στους οποίους αποδίδονται τα αναλογούντα ποσά από τη λειτουργία σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή τους. Με την ανάρτηση αυτή, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΥΠΕΝ, ολοκληρώνεται η διαδικασία προσδιορισμού των δικαιούχων της πίστωσης για τις περιοχές που δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις αμφισβήτησης των διοικητικών ορίων (Πίνακας 1 της ΥΑ ‘’Ανάρτηση Οριστικού Πίνακα…’’ με αριθμό πρωτοκόλλου: ΑΠΕΗΛ/οικ.181851/09.08. 2016).»

» Στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει η πίστωση των ποσών από τον Λειτουργό της Ηλεκτρικής Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και τον ΔΕΔΔΗΕ, ως Διαχειριστή του Μη Διασυνδεδεμένου Συστήματος, στους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια η απόδοση των ποσών, μέσω του πρώτου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που εκδίδεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή. Η σχετική εγγραφή του ποσού γίνεται με την ένδειξη ‘Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ που λειτουργούν στην περιοχή σας’».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024