Φραγκιαδάκης: Φέρτε πίσω κεφάλαια για να γίνουν επενδύσεις
Κάλεσμα στα «ελληνικά» κεφάλαια που εγκατέλειψαν λόγω φόβου τη χώρα να επιστρέψουν και να ανακαλύψουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβονται σήμερα στην Ελλάδα απευθύνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λ.Φραγκιαδάκης. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής τονίζει ότι υπάρχει ένα επενδυτικό κενό 100 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Και ο μόνος τρόπος είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Κάλεσμα στα «ελληνικά» κεφάλαια που εγκατέλειψαν λόγω φόβου τη χώρα να επιστρέψουν και να ανακαλύψουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβονται σήμερα στην Ελλάδα απευθύνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής υποστηρίζει πως ακόμη και αν η Ελλάδα δεν ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και αναβληθούν για μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος οι αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους, υπάρχουν προϋποθέσεις ανάκαμψης.
Όπως επισημαίνει σχετικά, μετά από τρία χρόνια ύφεσης, σημαντικών διαρθρωτικών μεταβολών και μίας άνευ προηγουμένου δημοσιονομικής προσαρμογής, το ελατήριο της οικονομίας έχει συμπιεστεί πολύ και αρκεί μία αύρα αισιοδοξίας για την εκτόξευσή του.
«Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες ως ποσοστό του ΑΕΠ υπολείπονται σημαντικά του μέσου επιπέδου τους στη μεταπολεμική Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα επενδυτικό κενό 100 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Και ο μόνος τρόπος είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό» δηλώνει.
Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Φραγκιαδάκης υποστηρίζει πως με τις τελευταίες παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο, οι τράπεζες έχουν όλα τα εργαλεία στη διάθεσή τους για να προχωρήσουν στην αποτελεσματική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.
* Διαβάστε αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 3 Ιουνίου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Συνελήφθη 46χρονος τσαντάκιας που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο Ηράκλειο
- Μαξίμου: Με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις και τακτικισμούς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Γερμανία: Δεν… άκουσε τον Τραμπ – Έστειλε στρατιώτες στη Γροιλανδία λόγω «ρωσικών και κινεζικών απειλών»
- Νέο ρεκόρ στον τουρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να παίξω καλύτερα – Ο Γουεμπανιάμα είναι… εφιάλτης»
- Siegfried & Roy – Αγάπησαν τις λευκές τίγρεις, έκαναν σόου μαζί τους στο Λας Βέγκας, τους δάγκωσαν, άλλαξαν όλα
