Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή των Πειρατών

Έξι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, με αρκετές μάλλον αδιάφορες επιλογές. Η επιστροφή των Πειρατών της Καραϊβικής έχει μια νοσταλγική και περιπετειώδη διάθεση. Η ταινία της εβδομάδας, πάντως, είναι το Aquarius από τη Βραζιλία. Εκτός από τις νέες ταινίες, άρχισαν και οι επανεκδόσεις, σημάδι ότι μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι.

Αγγελική Στελλάκη

Έξι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, με αρκετές μάλλον αδιάφορες επιλογές. Η επιστροφή των Πειρατών της Καραϊβικής έχει μια νοσταλγική και περιπετειώδη διάθεση. Η ταινία της εβδομάδας, πάντως, είναι το Aquarius από τη Βραζιλία. Εκτός από τις νέες ταινίες, άρχισαν και οι επανεκδόσεις, σημάδι ότι μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι.

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ

(2/5)

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στον ρόλο του Κάπτεν Σπάροου στην πέμπτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής». Ο Χένρι Τέρνερ θέλει να σώσει τον πατέρα του (Ορλάντο Μπλουμ) από την κατάρα που τον βασανίζει εδώ και δεκαετίες. Θα συναντήσει τη νεαρή Καρίνα Σμιθ που ισχυρίζεται ότι έχει τρόπο να βρει την τρίαινα του Ποσειδώνα που έχει τη δυνατότητα να σπάει οποιαδήποτε κατάρα. Οι δύο νέοι θα βρουν στον δρόμο τους τον Τζακ Σπάροου, αλλά και τον Κάπτεν Σάλαζαρ (Χαβιέ Μπαρδέμ) θανάσιμο εχθρό του Σπάροου, αποφασισμένο να τον ακολουθήσει μέχρι τα πέρατα της γης. Η ταινία έχει κάτι από την αίγλη της αρχικής τριλογίας των Πειρατών της Καραϊβικής, αν και ο Τζόνι Ντεπ μοιάζει πλέον να κινείται στον… αυτόματο πιλότο, ενώ οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές σίγουρα δεν έχουν το χάρισμα που είχαν οι Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι. Όμως στο κομμάτι της περιπέτειας η ταινία αποδεικνύεται απολαυστική.

Σκηνοθεσία: Γιοαχίμ Ρένινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Θουάιτς, Κάγια Σκοντελάριο, Τζέφρι Ρας

Aquarius

(3/5)

Η Κλάρα είναι μία 65χρονη γυναίκα που κατάγεται από πλούσια οικογένεια της Βραζιλίας. Στην συνοικία όπου μένει όλοι τη σέβονται. Η Κλάρα επιμένει να μένει στο Aquarius, ένα ιστορικό κτίριο που χτίστηκε τη δεκαετία του 1940 στο Ρεσίφε, παρά τις πιέσεις της πολυεθνικής που θέλει να το κάνει θέρετρο, της οικογένειάς της και των πρώην γειτόνων της. Η Σόνια Μπράγκα καταφέρνει και δίνει ζωή στην Κλάρα, την κεντρική ηρωίδα της ταινίας, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, ένας χαρακτήρας απόλυτα ολοκληρωμένος. Πολλές φορές ο θεατής θα ελπίζει να μπορούσε να δει περισσότερα στιγμιότυπα από τη ζωή αυτής της δυναμικής γυναίκας. Παρά τη μεγάλη διάρκειά της (φτάνει τις 2,5 ώρες σχεδόν) η ταινία θα κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή και αποτελεί ένα αριστοτεχνικό πορτρέτο της σύγχρονης κοινωνίας της Βραζιλίας.

Σκηνοθεσία: Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο
Πρωταγωνιστούν: Σόνια Μπράγκα




Το Δείπνο

(1,5/5)

Δύο αδέλφια και οι σύζυγοί τους έχουν κανονίσει ένα δείπνο, προκειμένου να συζητήσουν μία εγκληματική πράξη στην οποία εμπλέκονται τα παιδιά τους. Διαφωνίες, γκρίνιες και σκοτεινά σημεία του παρελθόντος βγαίνουν στην επιφάνεια αυτού του δείπνου και κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Ενδιαφέρουσα η ιδέα του Όρεν Όβερμαν, μία παραλλαγή αγαπημένης θεματικής σκηνοθετών, ωστόσο είναι φανερό ότι ο σκηνοθέτης δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το θέμα του. Αντί να μείνει στο τραπέζι, χτίζοντας τις εντάσεις, αποχωρεί συχνά από αυτό για να μας δείξει κομμάτια από το παρελθόν των ηρώων που περισσότερο κουράζουν τον θεατή παρά εξηγούν τις πράξεις των χαρακτήρων. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους Λόρα Λίνεϊ και Στιβ Κούγκαν, αλλά αυτό δεν αρκεί για ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία: Όρεν Όβερμαν
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κούγκαν, Λόρα Λίνεϊ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ρεμπέκα Χολ, Κλοέ Σεβινί




Σουβενίρ

(2/5)

Η Λιλιάν υπήρξε η Λάουρα, πρώην τραγουδίστρια που γνώρισε μεγάλες δόξες όταν συμμετείχε στη Eurovision (αλλά κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από τους Abba). Σήμερα εργάζεται σε βιομηχανία κρεάτων. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Ζαν, νεαρό επίδοξο μποξέρ, ο οποίος θα την πείσει να επιστρέψει στο τραγούδι. Χαριτωμένη ταινία με την Ιζαμπέλ Ιπέρ σε έναν πιο ευχάριστο ρόλο από αυτούς που μας έχει συνηθίσει. Θα σας μείνει το τραγουδάκι, αλλά θα απορήσετε με το γλυκανάλατο φινάλε.

Σκηνοθεσία: Μπάβο Ντεφούρν
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κέβιν Αζαΐς




Chuck: Η ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa

(2/5)

Η πραγματική ιστορία του μποξέρ, πάνω στον οποίο βασίστηκε ο χαρακτήρας του Ρόκι Μπαλμπόα, τον οποίο έκανε διάσημο ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Γυναικάς και αυτοκαταστροφικός, ο Τσακ Γουέπνερ κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στον αγώνα κατά του Μοχάμεντ Άλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975. Ο Φιλίπ Φαλαρντό (Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ) σκηνοθετεί μια μάλλον αδιάφορη ταινία με ήρωα έναν μποξέρ, η οποία παρά το ταλέντο του Λιβ Σράιμπερ δεν καταφέρνει να απογειωθεί. Η καλύτερη ερμηνεία της ταινίας έρχεται, πάντως, από την Ελίζαμπεθ Μος που ερμηνεύει τη σύζυγο του Γουέπνερ.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό
Πρωταγωνιστούν: Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ναόμι Γουότς




Polina: Ο χορός είναι η ζωή μου

(2/5)

Η Πολίνα ασχολείται με τον χορό. Από τη Μόσχα της δεκαετίας του 1990 έως το Βέλγιο, η Πολίνα θα συναντήσει αντιξοότητες, αλλά δεν θα σταματήσει να χορεύει. Ένα graphic novel μεταφέρεται στο σινεμά και μιλά όχι μόνο για τις επιτυχίες του κόσμου του μπαλέτου, αλλά και τις αποτυχίες του. Αυτό είναι ίσως από τα λίγα ενδιαφέροντα κομμάτια της ταινίας, η οποία μοιάζει να μην ξέρει ακριβώς τι θέλει να πει. Εάν αγαπάτε τον χορό και το μπαλέτο, η ταινία θα σας προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες χορογραφίες.

Σκηνοθεσία: Αντζελίν Πρελζοκάζ
Ηθοποιοί: Αναστάσια Σέβτσοβα, Ζιλιέτ Μπινός, Νιλς Σνάιντερ, Αλεκσέι Γκούσκοβ

Σε επανέκδοση προβάλλονται, επίσης, οι ταινίες «Στην Παγίδα του Νόμου» του Τζιμ Τζάρμους και «Η Απεργία» του Σεργκέι Αϊζενστάιν.

Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024