Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα 6 λάθη των παντρεμένων στο σεξ

Τα 6 λάθη των παντρεμένων στο σεξ

...

*Αραιά και που
Δεν είναι θέμα στατιστικής αλλά θέμα ορμονών. Ο οργασμός προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης, η σεροτονίνης και η οξυτοκίνης – της ορμόνης της αγάπης. Έτσι η επιθυμία και η λατρεία σας για τον σύντροφο σας διατηρείται αμείωτη. Επιπλέον, όσο πιο αραιά γίνεται τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχουμε για αυτήν την μια και σπάνια φορά που θα γίνει. Όσο πιο συχνά τόσο πιο επιεικώς αντιμετωπίζουμε τις επιδόσεις-στάσεις-ένταση κτλ. Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά καλές μας φίλες.
**Μισόλογα
Καλέ, στον σύζυγο σας βρήκατε να το παίξετε σεμνές και αυτός σε εσάς;! Υπάρχει αυτή η –για εμάς παρωχημένη –αντίληψη ότι στο/η σύζυγο μας δείχνουμε σεβασμό, ειδικά όταν γινόμαστε γονείς. Αλλά αν δεν «αλητέψουμε» με το άνθρωπο που ζούμε μαζί τόσα χρόνια και που έχουμε σεξ τόσες φορές τότε με ποιον. Μιλήστε ανοιχτά και εκφράστε στον αγαπημένο σας κάθε σας σεξουαλική επιθυμία και παροτρύνετε και εκείνον να κάνει το ίδιο.
***Βολέματα
Μπορεί στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας σας να σας έβρισκε σέξι ακόμη και με το φθαρμένο φούτερ που είχατε από το Λύκειο. Ε, πόσες φορές και αυτός ο δόλιος να δώσει τόπο στην οργή. Αντίστοιχα και εσείς σε αυτό το χιλιοφορεμένο-ειδωμένο μποξεράκι με τα κίτρινα ελεφαντάκια πάνω σε μπλε φόντο. Ξεβολευτείτε, λοιπόν, και οι δυο και αλλάξτε μικρές καθημερινές συνήθειες στην εμφάνιση σας. Κοιμηθείτε με κανένα σατέν νυχτάκι κανένα βράδυ, φορέστε το μπλουζάκι σας με το βαθύ ντεκολτέ στην βόλτα σας. Κάντε τον να σας δει με άλλο μάτι.
****Τέρμα τα παιχνίδια
Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αλλά δεν κουραζόμαστε. Το ξαναεπισημαίνουμε: χωρίς ερωτικά παιχνίδια και ερωτισμό η ιδέα του σεξ όλο και απομακρύνεται. Τα ερωτικά αγγίγματα (χουφτώματα, λαiκιστί), τα ψιθυριστά «βρώμικα λόγια» και το sexting παραμένουν σταθερά αφροδισιακά που στρώνουν με ροδοπέταλα το δρόμο προς την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Τα παντρεμένα ζευγάρια συχνά τα ξεχνούν όλα αυτά καλλιεργώντας άθελα τους μια παγωμάρα και μια αμηχανία που τους απομακρύνει από το σεξ. Παίξτε και… κερδίστε!
*****Χρονοδιάγραμμα
Η οικογενειακή ζωή είναι αλήθεια ότι απαιτεί και επιβάλλει ένα καλό καθημερινό προγραμματισμό. Αυτό είναι που καμιά φορά παρασύρει και τα ζευγάρια να βάζουν το ίδιο αυστηρό χρονικό πλαίσιο και στο σεξ. Η ερωτική επαφή, όμως, δεν τοποθετείται ούτε σε συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας ούτε αποδεικνύει την επιτυχία της από τη διάρκεια της –μα γιατί υποτιμάτε τόσο το «ένα στα γρήγορα»; Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό μέσα στην τρέλα της ημέρας. Είναι μάταιο να αναζητάτε αντικειμενικά κατάλληλες συνθήκες για σεξ όταν βιώνετε μια οικογενειακή ζωή. Ο αυθορμητισμός είναι μάλλον καλύτερος οδηγός.
******Μετά από εσάς παρακαλώ
Κοινώς, ο ένας περιμένει τον άλλον. Κάτι που, η αλήθεια είναι, συμβαίνει και σε μη παντρεμένα ζευγάρια. «Αφού», σκέφτεται αντίστοιχα η γυναίκα ή ο άντρας, «δεν κάνει εκείνος/η κίνηση δεν κάνω ούτε και εγώ». Και αυτό το «για να δούμε μέχρι που θα το τραβήξει» ή το «ε, όσο δεν το ζητάει, δεν κάνω και εγώ τίποτα» εξίσου τρομερά. Είναι πολλές φορές που το μυαλό τους ενός είναι με κάτι άλλο, σημαντικό απασχολημένο και δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτεί το σεξ. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν σας επιθυμεί ή ότι δεν θα έκανε με χαρά σεξ μαζί σας αν τον προκαλούσατε. Αν επιθυμείτε τον σύντροφο σας κάντε την πρώτη κίνηση και σίγουρα θα ακολουθήσει. Δεν χωρούν εγωισμοί και τέτοιου τύπου ευγένειες στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Είναι κάτι που αφορά και τους δυο, μια αμοιβαία απόλαυση. Τι σημασία έχει ποιος θα κα΄νει το πρώτο βήμα;

gamos.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024