Η Βόρειος Κορέα συνεχάρη τον Μακρόν για την εκλογή του
Συγχαρητήριο μήνυμα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε στον Εμανουέλ Μακρόν η Βόρειος Κορέα εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ο νέος ηγέτης του γαλλικού κράτους να δώσει ώθηση «στην ανάπτυξη και στην ευημερία».
Συγχαρητήριο μήνυμα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε στον Εμανουέλ Μακρόν η Βόρειος Κορέα εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ο νέος ηγέτης του γαλλικού κράτους να δώσει ώθηση «στην ανάπτυξη και στην ευημερία».
Η Γαλλία δεν διατηρεί επίσημες διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρειο Κορέα. Μαζί με την Εσθονία είναι οι μόνες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν αναγνωρίσει την Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, KCNA, το συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε στον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας ο αρχηγός του κράτους της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο τίτλος του οποίου είναι επί της ουσίας τιμητικός.
Ο Κιμ ευχήθηκε στον Μακρόν «να πετύχει στο υπεύθυνο έργο του με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία στη Γαλλία», υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων θα ωφελήσει τους λαούς των δύο χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε εκτοξευτήρες της Χεζμπολά
- Προσφυγή της Σενεγάλης στο CAS μετά την αφαίρεση του Κόπα Άφρικα
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: 14+3 βουλευτές στον ΟΠΕΚΕΠΕ-2
- Φουρνιέ: «Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στην πιο κυριαρχική ομάδα της λίγκας»
- Γιορτή σήμερα 18 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ανατροπή-σοκ στο Κόπα Άφρικα: Το τρόπαιο στο Μαρόκο στα… χαρτιά!


