
Η Βόρειος Κορέα συνεχάρη τον Μακρόν για την εκλογή του
Συγχαρητήριο μήνυμα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε στον Εμανουέλ Μακρόν η Βόρειος Κορέα εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ο νέος ηγέτης του γαλλικού κράτους να δώσει ώθηση «στην ανάπτυξη και στην ευημερία».
Συγχαρητήριο μήνυμα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε στον Εμανουέλ Μακρόν η Βόρειος Κορέα εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ο νέος ηγέτης του γαλλικού κράτους να δώσει ώθηση «στην ανάπτυξη και στην ευημερία».
Η Γαλλία δεν διατηρεί επίσημες διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρειο Κορέα. Μαζί με την Εσθονία είναι οι μόνες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν αναγνωρίσει την Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, KCNA, το συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε στον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας ο αρχηγός του κράτους της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο τίτλος του οποίου είναι επί της ουσίας τιμητικός.
Ο Κιμ ευχήθηκε στον Μακρόν «να πετύχει στο υπεύθυνο έργο του με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία στη Γαλλία», υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων θα ωφελήσει τους λαούς των δύο χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Από το κέφι στην παρακμή – Οι δύο όψεις του αλκοόλ για το μυαλό και το σώμα μας
- Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος – Η Πέρι, ο Τριντό και το κάρμα
- Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Πρέσβη της Κίνας
- UEFA Champions League: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης στο MEGA
- Τα λόγια του Γκεόργκι Χάτζι για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να μιλήσω, έχασα τον… πατέρα μου»