Ενεργοποίηση ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Συντονισμός και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών θα είναι ο κεντρικός άξονας των παρεμβάσεων με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα, στη Βουλή, όπου ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται.
Συντονισμός και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών θα είναι ο κεντρικός άξονας των παρεμβάσεων με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που επισήμανε ότι παρατηρείται πλήρης ευτελισμός της εφαρμογής του νόμου.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραδέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 δεν εφαρμόζεται, ξεκαθάρισε όμως ότι το υπουργείο δεν προσανατολίζεται στην τροποποίησή του, αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις που καταλήγουν στην μη εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων.
Είπε ακόμη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς πρέπει να υπάρξει ένα σήμα ότι ο πολιτικός κόσμος αναζητεί μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής και ένα σήμα ότι ξεκινούν και πάλι έλεγχοι και αφήνουμε πίσω την περίοδο της πλήρους ασυδοσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
