Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί κατά της εισαγωγής παράλληλων νομισμάτων
Κατά της εισαγωγής δύο παράλληλων νομισμάτων, προειδοποιώντας ότι θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο νόμισμα, μίλησε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας. Το σχέδιο αυτό θέλει να υιοθετήσει -όπως άφησε να εννοηθεί- η ακροδεξιά υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας προειδοποίησε σήμερα κατά της εισαγωγής δύο παράλληλων νομισμάτων, όπως άφησε να εννοηθεί η ακροδεξιά υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, λέγοντας ότι θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη.
«Ακούω προτάσεις για ένα διπλό νόμισμα, με την επιστροφή του εθνικού νομίσματος παράλληλα με ένα ευρωπαϊκό νόμισμα. Πρέπει να πω ότι τέτοιου είδους ισχυρισμοί θα έθεταν σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη στο νόμισμα», δήλωσε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.
Μιλώντας σε συνέδριο νομισματικής πολιτικής στην Τράπεζα της Γαλλίας, πρόθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει τροποποιήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων σε σχέση με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Η Λεπέν, υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ότι θέλει να αντικαταστήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με ένα άλλο, πιο χαλαρό σύστημα που θα έχει τη μορφή του καλαθιού νομισμάτων ECU (Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα) που προηγήθηκε του ευρώ.
Αυτό θα υπάρχει εκ παραλλήλου με το εθνικό νόμισμα, το οποίο είπε ότι ελπίζει πως οι Γάλλοι θα έχουν στις τσέπες τους μέσα σε δύο χρόνια εάν κερδίσει την εξουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Χαλάνδρι: Το «ύποπτο» αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο επρόκειτο για φαγητό
- Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να μην επιτρέψει τη χρήση της Σούδας για τον πόλεμο – Να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή
- H Vodafone συνδέεται με δορυφόρους για υπηρεσίες κινητής σε απομακρυσμένες περιοχές
- Τα μπόνους στο συμβόλαιο του Γιόβερ, για τα γκολ της Άρσεναλ από στατικές φάσεις
- Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Φρουροί της Επανάστασης: Θα χτυπήσουμε την Κύπρο με ένταση μέχρι να φύγουν οι Αμερικανοί από το νησί
