Πέντε συλλήψεις στη Γαλλία στο πλαίσιο επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής
Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν την Τρίτη στη Ρουέν και σε δύο άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν την Τρίτη στη Ρουέν και σε δύο άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Οι συλλήψεις έγιναν στη Ρουέν, στο Ροάν της κεντρικής Γαλλίας και στη Βιλνέβ ντ’ Ασκ, στον βορρά. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη Ρουέν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο περίστροφα και δύο τουφέκια, για τα οποία πάντως ο κάτοχός τους, ένας συγγενής των συλληφθέντων, είχε νόμιμη άδεια.
Ορισμένοι από τους υπόπτους επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένα από τα μηνύματά που αντάλλαζαν άφηναν να εννοηθεί ότι προετοίμαζαν κάποια βίαιη ενέργεια.
Το βράδυ της 20ής Απριλίου, τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, σκοτώνοντας έναν από αυτούς. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως το Ισλαμικό Κράτος.
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλη τη Γαλλία ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;

