Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονισμένο το βρετανικό ποδόσφαιρο για τον Εχιόγκου

Συγκλονισμένο το βρετανικό ποδόσφαιρο για τον Εχιόγκου

Σαν... κεραυνός έπεσε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα της Αγγλίας, η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Ούγκο Εχιόγκου. Ο 44χρονος τεχνικός της ομάδας U23 της Τότεναμ «κατέρρευσε» χθες στο προπονητικό κέντρο των «πετεινών» και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή προδομένος από την καρδιά του.

Σαν… κεραυνός έπεσε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα της Αγγλίας, η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Ούγκο Εχιόγκου. Ο 44χρονος τεχνικός της ομάδας U23 της Τότεναμ «κατέρρευσε» χθες στο προπονητικό κέντρο των «πετεινών» και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή προδομένος από την καρδιά του.

Στο άκουσμα του θανάτου του οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου του Νησιού, εν ενεργεία παίκτες και πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν μαζικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποδόσουν «φόρο τιμής» στον εκλιπόντα, κάνοντας λόγο στο σύνολό τους για έναν υπέροχο οικογενειάρχη, αγαπητό σε όλους και εξελισσόμενο προπονητή. Μα πάνω από όλα για άνθρωπο με αρχές και συναισθήματα…

Στα τέλη Μαρτίου ο 44χρονος Εχιόγκου είχε «ανεβάσει» το ακόλουθο tweet στο λογαριασμό του, το τελευταίο του, όπως αναφέρθηκε από την οικογένειά του. Συγκεκριμένα στις 30/03, είχε γράψει: «Το περασμένο βράδυ στο Ντάλστον έδωσα σε ένα άστεγο κορίτσι 10 λίρες. Χωρίς να παρακαλέσει, ούτε να ικετέψει. Μία άκρως παρορμητική και τυχαία πράξη από εμένα. Δεν θα πω ψέματα. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα»!

Ο πρώην άσος της Άστον Βίλα, Γκάρεθ Μπάρι, έκανε λόγο για έναν «φανταστικό αμυντικό, που είχε χρόνο να διαθέσει για όλους, μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Με είχε βοηθήσει ως νεαρός τότε παίκτης της Βίλα να καταλάβω τι χρειαζόταν για να γίνω επαγγελματίας».

Ο σταρ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, συνεργάστηκε με τον Εχιόγκου στην ομάδα U20 της εθνικής Αγγλίας στο παγκόσμιο κύπελλο του 2013. «Συνέβαλλε αποφασιστικά στο τμήμα ανάπτυξης της Τότεναμ. Σπουδαίος χαρακτήρας, γεμάτος ζωή, πάντα με το χαμόγελο και τα αστεία του. Ήταν πηγή έμπνευσης για τους νεότερους παίκτες.»

Ο πρώην αρχηγός των Λονδρέζων και νυν πρεσβευτής του συλλόγου, Γκάρι Μάμπουτ, που τέθηκε ως αντίπαλος του Εχιόγκου στο διάστημα των 16 ετών που αγωνίστηκε στην Τότεναμ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Είμαι βαθιά λυπημένος από τη στιγμή που έμαθα για τον θάνατό του. Ήταν καλός φίλος, εξαίρετος οικογενειάρχης και ένας πραγματικός τζέντλεμαν στον χώρο του ποδοσφαίρου.»

Συλληπητήρια σχόλια εξέδωσαν η Premier League, οι Ρέιντζερς, η ομάδα που ξεκίνησε την καρριέρα του στο ανατολικό Λονδίνο, Σενραμπ, ενώ μεε το που ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, δεν παρέλειψε να εκφράσει την οδύνη του για τον θάνατο του Εχιόγκου.

Η Τότεναμ, ο πρόεδρός της, Ντάνιελ Λίβι και ο προπονητής της επαγγελματικής ομάδας, Μαουρίσιο Ποκετίνο έκαναν λόγο για «ημέρα θλίψης για το σύλλογο», ενώ ανάλογη ήταν και η θέση παλαιμάχων παικτών, όπως ο Πίτερ Σμάιχελ, ο Σταν Κόλιμορ, ο Ρόμπιο Φάουλερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024