Ρεκόρ προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο
Κατά 21.037 ή 28,1% αυξήθηκαν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου μέσα σε επτά μήνες (Αύγουστος 2016 - Φεβρουάριος 2017) σημειώνοντας ρεκόρ. Ηδη η ΑΔΕΔΥ έχει καταγγείλει «το πελατειακό - κομματικό κράτος που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Δημόσιο».
Κατά 21.037 ή 28,1% αυξήθηκαν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου μέσα σε επτά μήνες (Αύγουστος 2016 – Φεβρουάριος 2017) σημειώνοντας ρεκόρ.
Ηδη η ΑΔΕΔΥ έχει καταγγείλει «το πελατειακό – κομματικό κράτος που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Δημόσιο, με τις ετσιθελικές, αυθαίρετες αποφάσεις της».
Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΑΔΕΔΥ για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια.
Παράλληλα στο Δημόσιο καταγράφεται ρεκόρ πενταετίας στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι υπάλληλοι στα υπουργεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού (δήμοι – περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έφτασαν τον Φεβρουάριο τους 74.879.
Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου, είναι ωρομίσθιοι ή μετακλητοί.
Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114.
* Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός είναι δικαιωματικά το No1 αυτή τη στιγμή»
- Πως η φιλοσοφία ζωής της Λίντα βοήθησε τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ να ξεπεράσει τον χωρισμό του από τους Beatles
- Να προσέλθουν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τα Τέμπη ζήτησαν συγγενείς – Το Δημόσιο θα υποστηρίξει την κατηγορία
- Εξελίξεις Τώρα: Πρωτιά στην τηλεθέαση μέσα στο Σαββατοκύριακο
- Μεγάλη Εβδομάδα στο MEGA με δύο συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ σε πρώτη μετάδοση
- Το Betsson Trophy Tour έφερε τη γιορτή του ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη!


